Ova fina torta savršeni je omjer lakoće izrade i bogatstva okusa
Potrebni sastojci:
1 podloga za tortu (s rubom)
30 ml ruma
1 vrećica vanilin šećera
40 g šećera
1 žlica škrobnog brašna
500 ml punomasnog mlijeka
4 jaja
3 banane
prstohvat soli
za kremu:
180 ml slatkog vrhnja
2 žličice šećera u prahu
1 bočica arome ruma
Priprema:
U dubokoj zdjeli pomiješamo žutanjke, mlijeko, šećer, rum, prstohvat soli i izmiksamo mikserom. Tijekom miksanja dodamo šećer, vanilin šećer i škrobno brašno.
Sve zajedno premjestimo na laganu vatru i kuhamo, stalno miješajući, dok smjesa ne zgusne (smjesa ne smije vriti da se žutanjci ne zgrušaju).
Gotovu smjesu prelijemo na podlogu za tortu.
U zasebnoj zdjeli mikserom istučemo slatko vrhnje u čvrsti snijeg, uz dodatak arome ruma i šećera u prahu. Na podlogu za tortu slažemo banane narezane na kolutiće i obilno prekrijemo šlagom.
Tortu ukrasimo preostalim kolutićima banana, ostavimo na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavimo u hladnjak da odstoji po prilici četiri sata.
Recept je preuzet sa strancie Crochef.com