UKUSNO I ZDRAVO

Lagano varivo s povrćem i slanutkom koje se priprema u tren oka savršeno je za proljeće

31.03.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Variva su uvijek odlična rješenja kad nemate vremena za dugotrajno pripremanje obroka, a oko ovog ekspresnog variva s povrćem i slanutkom nećete se namučiti

Ovo lagano proljetno varivo savršen je lagani obrok idealan za proljeće, a možete ga poslužiti samostalno ili kao prilog.

Ne priprema se dugo i može biti ukusan ručak ili večera, a prednost je što ovo jelo bez problema mogu pripremiti i oni koji nisu pretjerano vješti u kuhinji.

Sastojci:

  • 400 g slanutka (iz limenke ili prethodno skuhanog)
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 veliki luk
  • 1 velika tikvica
  • 2 mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica rajčice
  • 1 prstohvat slatke paprike
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 3 žlice djevičanskog maslinovog ulja
  • sol

Priprema:

Operite paprike, uklonite stabljike i sjemenke, ogulite mrkvu. Celer očistite i uklonite najtvrđe listove. Stavite zelenu i crvenu papriku, mrkvu i celer u kipuću vodu na 2 minute.

Ocijedite i stavite u hladnu vodu. Povrće narežite na kockice. Za to vrijeme, ocijedite i dobro operite slanutak.

Operite tikvice i narežite je na kockice s korom. Ogulite i nasjeckajte luk na sitne kockice. Zatim, ogulite i nasjeckajte češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u loncu i pržite češnjak i luk nekoliko minuta. Dodajte ostatak povrća i kuhajte dvije minute. Dodajte pastu od rajčice i začine, odnosno papriku i sjemenke korijandera.

Zatim dodajte pola litre vode, posolite i stavite da se kuha na srednjoj vatri oko 15 minuta. Na kraju dodajte slanutak i kuhajte još 10 minuta.

Kad je gotovo ulijte u zdjelu i odmah poslužite. I dobar tek!