RECEPT

Lasagnette s kuhanom šunkom

20.12.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Obožavate lazanje, ali nemate vremena za njihovu pripremu? Ili jednostavno nemate volje za kuhanje umaka, izradu bešamela, kuhanje tjestenine... Onda je ovo idealan recept za vas. Lasagnette su izuzetno jednostavne za izradu, a gotove su za samo petnaestak minuta. A što je najvažnije, izvanredno su ukusne

Potrebni sastojci:

400 g svježe tjestenine za lazanje
100 g kuhane šunke
150 g ribanog parmezana
60 g umaka pesto
4 dl gotovog bešamela
maslinovo ulje
sol

Priprema:

Listove svježe tjestenine oblikujemo po veličini vatrostalnih zdjelica, kuhanu šunku narežemo na rezance.

Zatim, tijesto stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu te kuhamo polovinu vremena od vremena po uputama na pakiranju i ocijedimo.

U nauljene zdjelice slažemo tijesto u tri reda tako da svako premažemo bešamelom i pokapamo umakom pesto, kuhanom šunkom narezanom na rezance i parmezanom.

Stavljamo peći, u zagrijanu pećnicu, na 200°C, po prilici 10 minuta.

Recept je preuzet sa strancie Crochef.com