Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, mislimo da biste trebali
Potrebni sastojci:
320 g tjestenine (makaroni - bucatini)
30 g maslaca
1 glavica luka
100 g dimljene slanine
2 jaja
80 g parmezana
200 g graška iz konzerve
sol i papar
Priprema:
Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode te kuhamo po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ne ohlade.
U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.