blake lively

Miljenicu Hollywooda danas svi vole mrziti: Radikalnom promjenom stila riskirala je - sve

25.08.2024 u 21:28

  • +2

Blake Lively

Izvor: Profimedia / Autor: Dave Hogan/Hogan Media/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia,- / INSTAR Images / Profimedia, canva, INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia, GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia, Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Bionic
Reading

Od toga da svoje stajlinge osmišljava sama, preko želje da ekscentričnim stilom privuče pozornost i potakne prodaju svojih proizvoda, do osjećaja nedodirljivosti - izdanja Blake Lively puno su kompleksnija nego što se čine

Od početka premijera filma 'Priča završava s nama' 36-godišnja Blake Lively privlači veliku pozornost - koliko ekscentričnim modnim kombinacijama, toliko i svađom s Justinom Baldonijem, glavnim glumcem i redateljem koji je prestao dolaziti na njih. Zbog toga je glumica, koja je dugo uživala u statusu holivudske miljenice, ušla u kategoriju onih koje ili volite ili prezirete.

Prema Lively danas više nitko nije ravnodušan, a u prvom planu njezine su modne kombinacije i izjave na premijeri novog kino hita.

'Priča završava s nama'

'Priča završava s nama' potresan je roman autorice Colleen Hoover koji govori o moći žene da se izvuče iz ralja obiteljskog nasilja i, umjesto stavljanja pudera na sve veći broj modrica, pronađe svoj put.

Stalna opravdanja za nasilnika, ostanak u zatvoru transgeneracijske traume i nadvladavanje paralizirajućeg osjećaja bespomoćnosti u nasilnoj vezi u centru su pozornosti ovog tek naizgled simpatičnog ljubavnog romana o cvjećarki koja pronalazi ljubav.

No čini se da je Lively knjigu tek prelistala.

'Uzmite piće, odjenite nešto cvjetno i požurite s prijateljima uživati u filmu', poruka je koju je poslala fanovima. I zgrozila ih.

'Ne, nemojte to učiniti, ovo nije takav film', pisali su mnogi, užasnuti njezinim komentarima.

Riskirala je sve. Novi milijuni su tu, ali...

Hollywood rijetko kada ima ovakvu priliku na sav glas progovoriti o obiteljskom i rodno uvjetovanom nasilju te pozvati žene da istupe i podijele svoju tešku priču. Da se ohrabre i otiđu. Da pronađu novu sebe - sigurnu, zaštićenu i svoju.

Ništa od toga nije se dogodilo.

Ekscentrične haljine sa zapanjujućim cvjetnim uzorcima i torbice u obliku gljiva ukrale su svu pozornost. Umjesto da bude glas za sve žene koje u tišini strahuju od novog izljeva nasilja partnera, Lively je promovirala svoj ruž za usne i novo piće.

Promoviranjem svojih proizvoda u trenucima predstavljanja filma o nasilju nad ženama potez je kojim je riskirala - sve.

Prodaja njezinih novih preparata za kosu u samo tjedan dana rezultirala je s novih milijun dolara na ionako pozamašnom računu u banci. Je li se isplatilo? Ako je suditi po komentarima na njezinim društvenim mrežama - ne.

O zvijezdi serije 'Tračerica' danas se priča više nego ikad, ali iste one osobe koje su je obožavale zbog vedrine i humora danas je preziru jer svoj utjecaj nije iskoristila za podizanje svijesti o stvarnim problemima, već isključivo za samopromociju.

'Razočarana sam što promoviraš svoje proizvode za njegu kose i cvjetne haljine umjesto da usmjeriš fokus na obiteljsko nasilje', 'Upravo sam pogledala film. Ne razumijem kako pobogu možeš reklamirati proizvode za kosu i alkohol nakon što si glumila ženu koja prolazi kroz horor obiteljskog nasilja?', 'Imaš li uopće ideju kako ovaj film utječe na ljude? Koliko žena skuplja hrabrost da napokon otiđe? A tebi uopće nije stalo', 'Vjeruj mi, nitko neće kupiti ove proizvode kada ih reklamiraš za vrijeme promocije filma o nasilju nad ženama...', pisali su zgroženi fanovi.

Ništa je ne može srušiti s holivudskog pijedestala

'Dan ima 24 sata, 1+1=2, a Blake Lively bit će suludo, nevjerojatno popularna zauvijek', rekao je MTV-jev kritičar Teo Bugbee prije osam godina. I prema svemu sudeći, bio je u pravu.

12 godina braka i četvero djece s Ryanom Reynoldsom

Blake Lively i Ryan Reynolds jedan su od najpoznatijih holivudskih parova. Njihova ljubavna priča započela je 2010. godine, kada su se upoznali na snimanju filma 'Green Lantern'. Vjenčali su se u rujnu 2012. godine, a poznati su po tome što su vrlo tajnoviti kada je riječ o obiteljskom životu, ali i po svojoj duhovitoj interakciji na društvenim mrežama.

Već godinama slove za jedan od omiljenijih holivudskih parova, što pridonosi njihovu imidžu.

Drama s Baldonijem bit će ubrzo zaboravljena, baš kao i njezine nespretne izjave povodom promocije filma. Ali ono što će svi puno dulje pamtiti jest njezin jedinstven stil koji je pokazala u punom sjaju.

  • +3
Blake Lively i Justin Baldoni Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Ružan' stil Blake Lively

Jedni ga preziru i nazivaju ružnim, drugi mu se dive zbog autentičnosti i činjenice da ga sama stilizira. No prema njemu nitko nije ravnodušan. Što znači i to da je dobar za biznis.

Ako ste proteklih tjedana otvorili ijednu lifestyle rubriku domaćih ili stranih portala, sigurno vam nisu promakle brojne fotografije lijepe plavuše u cvjetnim haljinama.

Među onima koje su privukle najviše pozornosti bila je mini haljina s perlama u obliku cvijeća te torbica u obliku gljive, s potpisom dizajnerice Dauphinette. Malo potom osvanula je u još jednom outfitu inspiriranom svojim likom cvjećarice Lily Bloom.

Tada se odlučila za svijetloplavu haljinu sa suknjom načinjenom od raznobojnog perja. Gornji dio bio je ukrašen printom cvijeća i glazbenih nota, a siluetu je istaknula tankim i šarenim metalnim remenom. Izgled je dopunila raznobojnim salonkama i velikim visećim naušnicama, a kosu skupila u uglađen konjski rep.

  • +5
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kako bi iskazala privrženost Britney Spears, na narednoj premijeri filma 'Priča završava s nama' osvanula je u šarenoj haljini koju je pjevačica nosila početkom 2000-ih godina.

Višebojnom uskom haljinom sa sitnim šljokicama te s potpisom talijanskog brenda Versace glumica je na crvenom tepihu odala počast glazbenici svjetskog glasa. Na Instagramu je potom podijelila nekoliko riječi kojima je objasnila da je riječ o istoj haljini koju je Britney nosila na Versaceovoj proljetnoj modnoj reviji 2003. tijekom Milanskog tjedna mode.

Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia

Svi je vole zbog 'Tračerice'

'Tračerica' je jedna od onih serija koje svi vole mrziti, ali s ugodnim daškom nostalgije koja nas vraća u neka prošla vremena. Prikazivala se od 2007. do 2012. godine i učinila Blake Lively velikom zvijezdom, a ona je u njoj utjelovila lik povlaštene djevojke Serene van der Woodsen.

Uslijedilo je izazovno i riskantno izdanje koje je umalo otkrilo malo previše kada se Lively pojavila u bijelom sakou i pripadajućim hlačama cvjetnih detalja, ispod kojeg nije nosila - ništa.

Efektno predimenzionirano odijelo potpisuje Stella McCartney, a dio je kolekcije Cruise 2025., predstavljene u lipnju. Glumica je raspustila kosu i zaokružila stajling upečatljivim visećim naušnicama, mnoštvom prstenja i minimalističkim sandalama u metalik tirkiznoj nijansi.

  • +7
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Dave Hogan/Hogan Media/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedno od ljepših izdanja vidjeli smo na premijeri u Londonu. Tada je odabrala haljinu bez naramenica iz couture kolekcije Tamare Ralph za jesen 2024. A kreacija s kristaliziranim cvijećem, koju je uparila s crvenim kaputom od perja, u potpunosti je bila prekrivena kristalima te u gornjem dijelu ukrašena cvjetnim aplikacijama.

Modni dodaci uključivali su mrežaste cipele Christiana Louboutina i ružičastu clutch torbicu Judith Leiber. Nakit Lorraine Schwartz, uključujući naušnice, narukvice i prstenje, upotpunio je njezin izgled.

  • +11
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

U najraskošnijem izdanju osvanula je u Danskoj. Ondje je izgledala kraljevski u sofisticiranoj Versaceovoj haljini s korzetom. Elegantna kreacija imala je smeđi i plavi korzet s perlama s primjesama žute, plave i ljubičaste na suknji s cvjetnim printom.

U proteklim danima viđali smo je i u raznim casual kombinacijama 'botaničkog stila' - od bermuda do sakoa s cvjetnim printom - a iako su neke bile pun pogodak, prevladavajuće mišljenje jest da se radi o nošenju ružnih komada te da upravo zbog toga privlače toliko pozornosti.

Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Nils Meilvang / AFP / Profimedia

Kritičari tvrde da je, za razliku od Zendayinih pojavljivanja na premijerama filma 'Challengers' i izdanja Margot Robbie na premijerama 'Barbie', njezinom stilu nedostajalo kohezivnosti. Jedino što ih je sve povezivalo bio je cvjetni uzorak.

Sama svoj stilist

Internet je nije štedio.

'Odluke su donesene, ali ne nužno one dobre', pisali su fanovi, pozivajući je na promjenu stilista.

No taj stilist je - ona sama.

Praktično od početka karijere glumica je inzistirala na tome da sama stilizira sve svoje outfite. Da, istina je da ima zavidan tim eksperata koji pronalaze što god ona zamisli, ali na kraju je sve to njezina zasluga.

Njezini modni odabiri, ipak, ne ovise o tuđim mišljenjima — ona jednostavno radi što god želi. Bez obzira na to koju kombinaciju internet komentira, bilo da zadovoljava estetske standarde stručnjaka ili ne, Lively je odlučila prkositi tradiciji crvenog tepiha i ići svojim putem, a to je nešto što mnogi slave.

U slične stajlinge odjenula i Isabelu Ferrer

Glumica Isabela Ferrer, koja u filmu 'Priča završava s nama' glumi mlađu verziju lika Lily Bloom, na nekoliko turneja pojavila se kao kopija Blake Lively, noseći gotovo identične cvjetne haljine te nakit koji bi samo dan ranije pokazala glavna zvijezda filma.

  • +2
Isabela Ferrer Izvor: Profimedia / Autor: Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia

Ona je jedna od rijetkih zvijezda koja se sama odijeva, usprkos tome što je dio industrije u kojoj se većina stvari vrti oko javnih pojavljivanja te prosudba o tome što obući može biti više karijerna nego osobna odluka.

'Imam problema s kontrolom i velikim egom'

Također, tu je pitanje ugovora s luksuznim modnim kućama. Ali čini se da Lively ne mari za sve to. Ona diktira svoj imidž.

Na pitanje zašto se nikada nije odlučila na pomoć stilista bez zadrške odgovara:

'Imam problema s kontrolom i veliki ego. Ali i uživam u procesu odijevanja. Iz istog razloga volim raditi frizure prijateljicama, šminkati ih ili kuhati - to je prilika za kreativnost', pojasnila je.

MAGNET ZA POGLEDE

Blake Lively nastavila modnu paradu: Zgodna plavuša pokazala još ludo dobrih stajlinga

Pogledaj galeriju

Lively točno zna što želi, a njezini neskladni lookovi dokaz su toga. Odbacuje politiku stiliziranja i umjesto toga fokusira se na svoju ljubav prema modi.

Da, snažno se oslanja na cvjetni motiv tijekom ove promotivne turneje, ali za razliku od drugih slavnih osoba, ona je sama odabrala i stilizirala svaki komad, koristeći raznoliku paletu brendova.

Zaslužuje počast zbog inzistiranja na svom stilu

Glumica je provela svoje istraživanje, a za manje dizajnere, poput Dauphinette i Tamare Ralph, njezina podrška može napraviti veliku razliku. Zbog toga, ali i beskompromisnog slijeđenja svog stila, definitivno joj treba odati počast.

Ipak, tu je i druga strana medalje: to da je u sjenu bacila moćnu priču o liku koji je izašao iz nasilne veze te pozornost s filma preusmjerila na jačanje svog brenda - i promociju svojih proizvoda.

Ryan Reynolds i Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: - / INSTAR Images / Profimedia

Sve je veći broj onih koji zbog toga u njezinom uvijek vedrom osmijehu više ne vide toplinu, već isključivo samopromociju kao cilj. S druge strane, obožavatelji gorljivo tvrde da ostaje oličenje svega onoga što Amerika želi - autentičnosti, prirodnosti i obećanja nekih boljih dana.

Voljeli je ili ne, prema Blake Lively teško ćete ostati ravnodušni, a takav dramatičan status nešto je što Hollywood voli - više od ičeg.