VRIJEDI ISPROBATI

Modna formula koja pali: Zahvaljujući pravilu 1/3-2/3, iz ormara ćete redom izvlačiti trendi stajlinge

16.02.2022 u 20:13

Bionic
Reading

Svima je jako dobro poznata ova situacija: Ormar do vrha napunjen odjećom, a vi unatoč tome nemate što odjenuti. Ovaj frustrirajući i čest scenarij ima jako dobro objašnjenje, ali, što je još bolje, i sjajno rješenje

Vrlo često imamo osjećaj da nemamo što odjenuti, da stalno nosimo istu odjeću ili da je loše kombiniramo. Naime ljudi vole navike i vole poštivati određene obrasce, a kada je riječ o modi, često nam je poprilično teško analizirati stare i provjerene kombinacije pa ih preispitati. No to valja učiniti jer se svakako isplati.

Ne brinite se, tu je sjajna modna formula zahvaljujući kojoj će baš svaka modna kombinacija biti dobitna i vrlo trendi. Zahvaljujući pravilu 1/3-2/3, iz ormara ćete redom izvlačiti laskave stajlinge, složene bez ijedne mane.

Što je to pravilo 1/3-2/3?

Za ovu sjajnu modnu formulu potrebno je prisjetiti se osnova matematike, a evo i brzog tečaja za razumijevanje ove formule: ako razrežemo tortu na tri dijela, onda svaka od tri osobe dobiva točno trećinu torte. A sada to prenesite na tijelo, koje se također, od vrata prema dolje, može podijeliti na tri dijela - od ramena do pupka, od pupka do koljena te od koljena do stopala.

Nakon što smo to razjasnili prijeđimo na posao. Tajna stilski dotjeranog izgleda glasi: prvi komad odjeće trebao bi pokrivati dvije trećine tijela, a drugi komad odjeće zauzima ostatak. Hoće li gornji dio činiti većinu ili pak donji dio, to u potpunosti ovisi o vama. Ovaj sjajni modni trik vizualno produljuje ili noge ili gornji dio tijela, što rezultira uzbudljivim izgledom koji je sada vrlo trendi.

Pravilo 1/3-2/3 vrlo lako svaki stajling transformira u modni trend

Savršene komade odjeće za korištenje ovog pravila vrlo vjerojatno već imate u ormaru. Dugački modeli, opušteni krojevi i visok struk – ovo su vrlo popularni pojmovi koji opisuju vladajuće trendove. Tako su ekstra duge hlače visokog struka (traperice) savršena osnova za kreiranje elegantnog stajlinga prema ovom pravilu jer automatski zauzimaju dvije trećine tijela. Važno je da uz ovaj model traperica kombinirate kratke topove i sakoe ili barem pulover s prednje strane ugurate u hlače. Cipele s potpeticama također će vizualno produljiti noge.

Pletene haljine jedan su od vrućih trendova za sezonu pred nama, a imaju svu predispoziciju savršeno se uklopiti u pravilo 1/3-2/3, a to se posebno odnosi na modele koje završavaju malo iznad koljena te se mogu kombinirati s čizmama do koljena. U tren oka imat ćete jednostavan izgled koji je trenutno u modi.

Look 50/50, kad su hlače smještene na bokovima, a džemper završava točno na pojasu, lako može izgledati poprilično dosadno. Džemperi s dugmadi te pletene tunike u ovom slučaju mogu biti dobar izbor jer vizualno izduljuju gornji dio tijela i kreiraju vrlo uzbudljiv stajling.