KULTNA KREACIJA

Modni trenutak za pamćenje: Sabrina Carpenter odjenula haljinu koju je Madonna nosila prije 33 godine

12.09.2024 u 10:00

  • +2

Sabrina Carpenter

Izvor: Profimedia / Autor: LFI/Photoshot / Avalon / Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon sjajnog nastupa na Coachelli i velikog uspjeha albuma 'Short n' Sweet', pop zvijezda Sabrina Carpenter obilježila je novo izdanje dodjele nagrada MTV Video Music Awards

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada održanoj u New Yorku, 25- godišnja pop zvijezda ostvarila je šest nominacija, a na crvenom tepihu pobrinula se za stvaranje modnog trenutka za pamćenje.

U navedenom joj je itekako pomogla kultna haljina srebrnog sjaja koju je, danas davne 1991. godine, na tadašnjoj dodjeli Oscara nosila pop kraljica Madonna.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Promo

Tu presijavajuću kreaciju potpisuje Bob Mackie, legendarni američki dizajner i kostimograf koji je kroz čitavu karijeru odijevao glazbenu divu Cher, a dizajnirao je i kultnu haljinu Marylin Monroe u kojoj je poželjela sretan rođendan Johnu Kennedyju.

Upravo je najpoznatija holivudska plavuša za Madonnu bila glavna inspiracija iza oskarovskog izdanja 1991. godine, a društvo na dodjeli tada joj je činio kralj popa Michael Jackson, odjeven u podjednako kultni biserni sako.

Kultna haljina iz vintage trgovine

Čuvena haljina Boba Mackieja kojom je Madonna rekreirala imidž Marilyn Monroe stajala je kao salivena njezinoj mlađahnoj kolegici Sabrini.

Spomenutu haljinu Boba Mackieja nabavio je Sabrinin stilist Jared Ellner od trgovine TAB Vintage, specijalizirane u prodaji dizajnerskih vintage komada za kakvim posljednjih sezona redovito posežu slavne dame.