JAKO FINO

Morate probati pečeni krumpir u vrhnju

22.01.2014 u 08:57

Bionic
Reading

Ako ste u nedoumici što pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte pečeni krumpir u vrhnju koji može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek osvježavajuća salata

Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na stranici ljiljananieder.com i na Facebooku

Potrebni sastojci (za 4 osobe):

1 kg krumpira
2 češnja češnjaka
sol
papar
muškatni oraščić
15 dag naribanog sira (Gauda ili Ementaler)
3,5 dl vrhnja za kuhanje
3,5 dl mlijeka
maslac za mazanje posude za pečenje

309651,310492,308073,309183

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200°C. Posudu u kojoj se peče (s visokim rubom) namazati zgnječenim ili sitno narezanim češnjakom. Maslac rastopiti i dobro namazati posudu. Krumpir oguliti i narezati na tanke kolute. Slagati kao crepove u posudu i posuti naribanim sirom.

Vrhnje za kuhanje, mlijeko, sol, papar i malo naribanog muškatnog oraščića izmiješati i preliti po krumpiru. Krumpir mora biti prekriven tekućinom. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 50–60 minuta.

Servirati kao prilog uz pečenje, a može se i kao glavno jelo poslužiti uz salatu.