Pahuljast i lagan biskvit s okusom limuna naprosto će vas oboriti s nogu
Za ovaj kolač nisu vam potrebni neki posebno zahtjevni sastojci, a rezultat na kraju jednostavno je fantastičan. Evo kako napraviti kolač od limuna prema receptu kulinarske stranice Moroccan Food.
Sastojci:
4 jaja
1 i pol šalica šećera
1/2 šalice biljnog ulja
2 šalice brašna
4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1/2 šalice mlijeka
2 žlice svježeg soka od limuna
korica od 1 ili 2 limuna
1 žličica vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C, a pleh za kolač namažite s malo maslaca i pobrašnite. Jaja i šećer dobro istucite u zasebnoj zdjeli električnim mikserom dok pod prstima više ne budete osjećali zrnca.
Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a zatim i mlijeko. Miksajte dok ne postane glatko, pa umiješajte limunov sok, koricu i vaniliju.
Ulijte tijesto kalup i pecite oko 40 minuta. Nakon pečenja ostavite kolač da se hladi u posudi 7 do 10 minuta.