Kukuruz je za mnoge omiljena namirnica bez obzira je li pečen ili kuhan, a ako ste ljubitelj ove žitarice oborit će vas s nogu još jedan inovativni način pripreme
Kukuruz je vrlo korisna namirnica koja je, kako su neka istraživanja pokazala, zdravija kad se termički obradi. Jedna je studija provedena u SAD-u otkrila da prilikom obrade kukuruza, kuhanja ili pečenja, dolazi do oslobađanja molekula s antioksidativnom aktivnošću.
Iako bi mnogi pomislili kako kukuruz deblja, to nije točno: u svježem klipu kukuruza prosječne veličine ima samo 80 do 100 kalorija. Treba spomenuti i kako je kukuruz je odličan izvor vitamina B1 koji ima važnu ulogu za rad mozga.
Dakle, ako rado konzumirate ovu namirnicu, zasigurno će vam se svidjeti još jedan način njegove pripreme: s maslacem i mlijekom. Osim što je riječ o iznimno ukusnom jelu, za njegovu pripremu ne treba puno vremena, a ukusom će zadovoljiti i one najizbirljivije. Što se tiče ove dobitne kombinacije mlijeka i maslaca možete je iskoristiti i s pire krumpirom, za rižin puding, gulaše ili pak za kremaste juhe...
Što je potrebno:
- 4 šalice vode
- 6 klipova kukuruza
- 1 šalica mlijeka
- 100 g maslaca
- 1 žličica soli
Kako se priprema:
Stavite vodu i pričekajte da zavrije, zatim dodajte šalicu mlijeka i maslac te sol. Kada se maslac rastopi stavite kukuruz i smanjite vatru. Kuhajte otprilike osam minuta. Izvadite i poslužite sa soli i paprom! U slast.