Otkako je stiglo ljeto, svakodnevno smo u potrazi za laganim receptima koji ne padaju teško na želudac. Povremeno s vama podijelimo i neke deserte kojima je zaista teško odoljeti, no danas za vas imamo lagan i zdrav prijedlog za ručak ili prilog koji će se zasigurno svidjeti vašim ukućanima. Ove ukusne muffine s tikvicama možete podvaliti i najmlađim članovima obitelji koji nisu pretjerani ljubitelji zelenila, a mogu ih jesti i vegetarijanci
Sastojci
Za 12 muffina:
- 1 tikvica (270-300 g)
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- 100 g brašna (5 punih žlica)
- 2 žlice griza
- 6 g praška za pecivo
- 1 žličica soli
- origano
- papar
- 1/2 crvene paprike sitno seckane
- 70-100 g mekanog kravljeg sira
- sezam za posipanje
Priprema
1. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Naribajte tikvicu. Umutite jaja pa ih dodajte u zdjelu s tikvicama i promiješajte.
2. U smjesu dodajte ulje, brašno i griz pa promiješajte.
3. Potom dodajte prašak za pecivo, sol, origano, papar i sitno nasjeckanu papriku. Promiješajte.
4. Naribajte sir i umiješajte ga u smjesu.
5. Nauljite kalup za muffine i pomoću žlice ih ravnomjerno rasporedite u rupe (nemojte ih pretrpati, smjesa je dovoljna za 12 muffina).
6. Posipajte ih sezamom i pecite dok lijepo ne porumene.