Dosta vam je krumpira, pečenog, kuhanog ili pirea, riže i riže s graškom, palente? Ostali ste bez ideja što poslužiti kao prilog? Zašto ne biste napravili krokete od riže jer su odlična opcija, osobito da iskoristite višak skuhane riže
Koliko vam se puta dogodilo da ste za ručak skuhali previše riže? Koliko ste puta razmišljali što s tim viškom skuhane riže? Donosimo vam odličnu ideju zahvaljujući kojoj više o tome nećete brinuti. Kroketi od riže odličan su prilog nekom mesnom jelu s umakom, a možete ih poslužiti i kao laganu večeru uz osvježavajuću salatu.
Za četiri osobe potrebno je:
- 350 g riže dugog zrna
- 20 g naribanog parmezana
- 2 jaja
- 100 g sira na kockice, najbolje gaude ili edamera
- krušne mrvice
- sitno nasjeckani peršin
- svježi bosiljak
- češnjak u prahu
- sol
Skuhanoj riži dodajte parmezan, potom jaje koje ste već razmutili, peršin, bosiljak, češnjak u prahu, žličicu krušnih mrvica i sve dobro izmiješajte. Rukom oblikujte male kuglice, a u sredinu svake stavite po kockicu sira. Oblikovane i punjene kuglice uvaljajte u krušne mrvice i pržite u dubokom ulju dok ne dobiju svjetložutu boju.