HLADNI I ŠKRTI?

Nalaze se na popisu najnepopularnijih horoskopskih znakova, a ove njihove mane zapravo su vrline

07.09.2024 u 07:27

Bionic
Reading

Pripadnici posljednjeg ljetnog znaka tradicionalno su na glasu kao hladni, sitničavi, škrti i prezahtjevni. Budući da nisu sklone ispadima i svađama, Djevice će uglavnom mirno otrpjeti šale koje drugi vole zbijati na račun njihove astrološke pripadnosti

Kao da su Djevice pomirene s činjenicom da se nalaze na popisu najnepopularnijih znakova, što je nepravedno, zato što se osobine koje im se pripisuju kao mane iz druge točke gledišta mogu pokazati vrlinama.

Pogledaj detaljni horoskop

Hladnoća

Pojavi li se problem zbog kojeg će svi izgubiti glavu, Djevica će ostati pribrana i predložiti rješenje. Ne zato što je emocionalno hladna, već zato što ne dopušta da joj nemir omete sposobnost rasuđivanja. Puno je emocionalnija negoli se čini, no trudi se, ne uvijek uspješno, da razumom nadvlada osjećaje.

Škrtost

Kao zemljani znak kojim vlada Merkur, planet komunikacije, analize i intelekta, racionalna je, praktična i štedljiva, a potonja se osobina nerijetko tumači kao škrtost. Prava je istina da Djevica promišljeno raspolaže financijama i kupuje skupe proizvode i usluge samo ako proračuna da su im kvaliteta i cijena u idealnom omjeru.

  • +2
Blake Lively je Djevica, rođena je 25. kolovoza 1987. Izvor: Profimedia / Autor: Dave Hogan/Hogan Media/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia,- / INSTAR Images / Profimedia, canva, INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia, GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia, Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Sitničavost

Tragate li za rješenjem problema, obratite se osobi rođenoj u ovom znaku i nećete požaliti. Djevici zamjeraju sitničavost jer obraća puno pažnje na detalje, no s druge je strane to čini sjajnom analitičarkom kojoj neće promaći skrivene opasnosti i pogreške. Možda će vam njeno pametovanje ponekad ići na živce, no kasnije ćete shvatiti da je bila u pravu.

  • +5
Salma Hayek je Djevica, rođena je 2. rujna 1966. Izvor: Profimedia / Autor: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Opsjednutost urednošću

Istina je da voli organiziranost i urednost, ali joj se to ne može pripisati kao mana, jer upravo zahvaljujući toj osobini olakšava život bližnjih. Na duge staze nitko ne voli kaos i nered, a Djevica je ta koja se brine da do toga ne dođe. Tko je u toj misiji, nužno posjeduje visoku dozu perfekcionizma, no Djevica više zamjera nepreciznost sebi nego drugima.

Imajte to na umu uputi li vam kritiku. Nije to učinila iz loše, već najbolje namjere i po svoj prilici utemeljeno. Ne zaboravite da je uvijek najstroža prema sebi i pomozite joj da se opusti.

  • +6
Richard Gere je Djevica, rođen je 31. kolovoza 1949. Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia