ASTRO PROFILIRANJE

Ušli smo u vladavinu znaka koji ponekad izgleda hladno i škrto, ali...

24.08.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Vladavina Djevice počela je u četvrtak, 22. kolovoza i trajat će do 22. rujna

Djevica je znak zemljanog elementa kojim vlada Merkur, planet komunikacije, trgovine, tehnologije, inteligencije i razuma. Merkur je također starorimski bog financija, komunikacije i putovanja.

Vladar je i Blizanaca, kod kojih je naglasio radoznalost, zaigranost i površnost. Kod Djevica je do izražaja došla Merkurova zrelija strana - praktičnost, analitičnost i sposobnost planiranja.

Astrologija je nastala u Mezopotamiji i njezina je simbolika povezana s godišnjim klimatskim ciklusima i ljudskim aktivnostima tipičnim za određena doba godine.

  • +7
Blake Lively je Djevica, rođena je 25. kolovoza 1987. Izvor: Profimedia / Autor: Dave Hogan/Hogan Media/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vladavina Djevice razdoblje je u kojem se obavlja žetva i pohranjuju plodovi na sigurno mjesto za jesen i zimu. Grafički simbol Djevice nalikuje na djevojku koja u ruci drži klas žita, pojam usko povezan s ovim dijelom godine.

To je znak prijelaza iz ljeta u jesen. Nakon zaigrane vladavine Lava, u kojoj smo opušteni i uživamo u odmoru, vraćamo se u grublju stvarnost. Fokus se s razonode i zabave prebacuje na ozbiljnije stvari kao što su škola, karijera, ciljevi i planiranje. Razdoblje Djevice služi i za ubiranje plodova, zahvaljujući čemu poistovjećujemo ljude rođene u tom znaku s osobinama poželjnima za vrijeme žetve: marljivost, temeljitost, urednost, racionalnost i štedljivost.

Djevice su većinom vrlo praktične i realne. Često su suzdržane i analitične, a opisane su i kao perfekcionisti orijentirani na detalje. Ponekad izgledaju hladno, bezosjećajno, napeto i škrto, ali to nisu njihove prevladavajuće osobine. Ono što drugi vide kao škrtost zapravo je strah od neimaštine, nereda i neudobnosti.

Pripadnici ovog znaka ne dopuštaju da se išta rasipa i inzistiraju na stvaranju zaliha za crne dane. Djevice njeguju racionalan i odgovoran odnos prema materijalnim stvarima jer su svjesne teškoća koje nastaju kad zavlada oskudica. Primjesa djevičjeg odnosa prema materijalnom dobro bi došla svakome!