SOČNO I SLASNO

Napravite slasnu pitu od puretine

08.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Treba li vam nova ideja kako pripremiti meso, probajte napraviti pitu od puretine

Sastojci:

600 g purećeg filea
250 g šampinjona
100 g pancete
5 komada mladog luka
ulje
50 ml vinjaka
1 jaje
200 ml slatkog vrhnja
1 lisnato tijesto
1 žlica Vegete Twist za piletinu

Priprema:

Puretinu narezati na kockice i popržiti na malo ulja u dobro zagrijanoj tavi. Kad tekućina koju je pustila puretina ispari, dodati mladi luk narezan na kolutiće. Promiješati, zaliti vinjakom i flambirati. Ukloniti s vatre, posuti 1 žlicom Vegete Twist piletina, promiješati i ostavite da se hladi.
Na tavicu na žlici ulja kratko popržiti pancetu, narezanu na kockice, dodati šampinjone narezane na veće komade. Kad šampinjoni dobiju lijepu žutu boju, ukloniti ih s vatre, pomiješati s puretinom, ostaviti da se sve zajedno još malo ohladi. Lisnato tijesto razvaljati u dva dijela.

U pripremljeni kalup (32x20 cm) utisnuti prvi dio tijesta. Po njemu rasporediti ohlađeni nadjev, preliti sa slatkim vrhnjem, pokriti drugim tijestom, napikati ga vilicom, premazati razmućenim jajetom i peći cca 40 minuta u pećnici na 200°C.

Poslužiti uz salatu po izboru. Pripremu pite s puretinom za InMagazin prezentirao je Dražen Đurišević