Tijekom ljetnih mjeseci kad vam se ne da provoditi sate uz štednjak, uvijek su sjajna ideja ukusne i brze salate oko kojih nema puno posla
Obzirom da se sastoji od sezonskog povrća, tune i tjestenine, ovo će brzopotezno jelo organizmu osigurati cjelovit obrok obogaćen proteinima, vlaknima, zdravim mastima, ugljikohidratima...
Odlična je ideja i kao brzi ručak ili večera koji mogu pripremiti i totalne neznalice u kuhinji, a recept naravno možete slobodno prilagoditi željama svojih ukućana.
Sastojci:
250 g tjestenine (npr. fusilli)
rajčica
crvena paprika
ljubičasti luk
šaka crnih maslina
krastavac
sok od limete
sol, svježi peršin
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Skuhajte slanu vodu i kada prokuha dodajte tjesteninu i pustite da kuha onoliko vremena koliko je proizvođač naveo na pakiranju (pripazite da se ne prekuha).
Rajčicu i papriku operite i nasjeckajte. Luk i krastavac oguliti, odstraniti krajeve i nasjeckati na isti način. U zdjelu za salatu dodajte tjesteninu, rajčicu, papriku, luk, krastavac, ocijeđenu tunu i ocijeđene masline.
Začinite salatu sa soli, sokom od limete (ili limuna) i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
I vaš brzi obrok je spreman!