Karizmatična bivša prva dama Francuske Carla Bruni Sarkozy rođena je u Italiji i velika je ljubiteljica mediteranske kuhinje
Uspješna manekenka i model nedavno je na Instagramu otkrila svoj omiljeni recept za tjesteninu s cherry rajčicama.
Ako ste u žurbi ili ne znate što pripremiti, uvijek je dobrodošla ideja tjestenina s nekim ukusnim umakom.
Zgodna Carla, supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, obožava talijansku kuhinju pa je sa svojim fanovima rado podijelila recept za ukusnu tjesteninu s cherry rajčicama.
Sastojci:
- šaka bosiljka
- 250 g cherry rajčice
- luk
- pola šalice naribanog parmezana
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
Narežite luk, rajčicu i bosiljak. U veću tavu ulijte malo maslinovog ulja, posolite i popaprite te dodajte luk i dinstajte dok ne požuti. Kada je luk gotov, dodajte rajčice. Pirjajte i dodajte malo bosiljka.
Pustite opet da se krčka. Kušajte umak, a ako je previše kiseo, dodajte malo smeđeg šećera. Pustite da se rajčice karameliziraju.
U međuvremenu, u velikom loncu zakuhajte vodu i dodajte sol. Iscijedite tjesteninu. Vratite je u tavu s malo maslaca. Dodajte karameliziranu rajčicu i dobro izmiješajte. Prije posluživanja dodajte naribani parmezan i svježi bosiljak.
U slast!