tako fino

Obožavamo brze recepte s tjesteninom, a ovaj će vas okusom i lakom pripremom oboriti s nogu

15.03.2022 u 13:49

Bionic
Reading

Jednostavne recepte s tjesteninom jako volimo, a ovaj zasigurno zaslužuje da ga pripremite više puta. Jednostavna, ukusna i tako osvježavajuća kombinacija rijetko koga će ostaviti ravnodušnim

Kada se radi o brzim i jednostavnim obrocima, rijetko koji recept može nadmašiti recepte s tjesteninom, a ovaj ćete posebno obožavati, posebice ako volite cherry rajčice.

Potrebni sastojci:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 850 g cherry rajčica, po mogućnosti različitih boja
  • ¾ žličice soli, plus još malo po ukusu
  • 4 fileta inćuna, sitno nascjeckana
  • 2 režnja češnjaka, sitno nascjekana
  • 1/4 žličice pahuljica crvene paprike
  • 240 ml mješavine mlijeka i vrhnja za kuhanje u jednakim omjerima
  • 220 g tjestenine kratkog oblika (kao što su penne i fusilli)
  • Svježe začinsko bilje za posluživanje (kao što je bosiljak, menta ili origano)

Priprema:

Zakuhajte veliki lonac s vodom. Kada voda zakuha, dobro posolite.

Dok se voda zakuhava, napravite umak. Veliku tavicu stavite na srednje jaku vatru. Dodajte maslinovo ulje i kad je jako vruće dodajte rajčice. Posolite ih i promiješajte da sve rajčice budu premazane uljem. Kuhajte oko 5 minuta, dok se rajčice ne počnu puštati sok.

Dodajte usitnjene inćune, češnjak i pahuljice crvene paprike. Promiješajte. Kuhajte oko 1 minutu dok češnjak ne zamiriše. Dodajte mješavinu mlijeka i vrhnja i smanjite vatru na srednju. Zakuhajte tekućinu i kuhajte 5 do 10 minuta, dok se umak ne zgusne.

Kada voda zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte 8 d 10 minuta, da bude al dente. Dok čekate da se tjestenina skuha, umak držite na najmanjoj vatri.

Čim je tjestenina gotova, ocijedite je, pa dodajte u umak i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još soli, a prije posluživanja pospite sa začinskim biljem po želji.