Jednostavne recepte s tjesteninom jako volimo, a ovaj zasigurno zaslužuje da ga pripremite više puta. Jednostavna, ukusna i tako osvježavajuća kombinacija rijetko koga će ostaviti ravnodušnim
Kada se radi o brzim i jednostavnim obrocima, rijetko koji recept može nadmašiti recepte s tjesteninom, a ovaj ćete posebno obožavati, posebice ako volite cherry rajčice.
Potrebni sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 850 g cherry rajčica, po mogućnosti različitih boja
- ¾ žličice soli, plus još malo po ukusu
- 4 fileta inćuna, sitno nascjeckana
- 2 režnja češnjaka, sitno nascjekana
- 1/4 žličice pahuljica crvene paprike
- 240 ml mješavine mlijeka i vrhnja za kuhanje u jednakim omjerima
- 220 g tjestenine kratkog oblika (kao što su penne i fusilli)
- Svježe začinsko bilje za posluživanje (kao što je bosiljak, menta ili origano)
Priprema:
Zakuhajte veliki lonac s vodom. Kada voda zakuha, dobro posolite.
Dok se voda zakuhava, napravite umak. Veliku tavicu stavite na srednje jaku vatru. Dodajte maslinovo ulje i kad je jako vruće dodajte rajčice. Posolite ih i promiješajte da sve rajčice budu premazane uljem. Kuhajte oko 5 minuta, dok se rajčice ne počnu puštati sok.
Dodajte usitnjene inćune, češnjak i pahuljice crvene paprike. Promiješajte. Kuhajte oko 1 minutu dok češnjak ne zamiriše. Dodajte mješavinu mlijeka i vrhnja i smanjite vatru na srednju. Zakuhajte tekućinu i kuhajte 5 do 10 minuta, dok se umak ne zgusne.
Kada voda zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte 8 d 10 minuta, da bude al dente. Dok čekate da se tjestenina skuha, umak držite na najmanjoj vatri.
Čim je tjestenina gotova, ocijedite je, pa dodajte u umak i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još soli, a prije posluživanja pospite sa začinskim biljem po želji.