Priprema ovih zdravih i finih popečaka od tikvica toliko je brza i jednostavna da će vas ostaviti bez riječi, baš kao i njihov sočan okus
Za dane kada želite uživati u finom obroku od mesa, povrtni popečci su odličan izbor, a ovi od tikvica sadržavaju sve sastojke koji obećavaju zdrav i nutritivno dobar obrok koji zove na još. Pripremite tikvice, krušne mrvice, jaja, sir i začine – jeste li spremni? Za pola sata imat ćete ispred sebe obrok koji će obožavati čak i oni koji ne mogu ručak zamisliti bez mesa.
Potrebni sastojci:
- 1 velika tikvica
- 2 jaja
- 4 žlice krušnih mrvica
- 4 žlice polutvrdog sira, po mogućnosti ovčjeg
- Maslinovo ulje
- Žlica nasjeckanog svježeg peršina
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol
- Crni papar
- Limun
Priprema:
Operite tikvice i na krupno ih naribajte. Zatim ih stavite u cijedilo i pritisnite kako biste iscijedili sav višak tekućine.
U većoj zdjeli istucite jaja. Dodajte tikvice, krušne mrvice, sir i nasjeckani peršin, začinite muškatnim oraščićem, solju i svježe mljevenim paprom te sve dobro promiješajte.
Smjesu stavite u hladnjak na 20 minuta.
U tavici zagrijte veću količinu maslinovog ulja i pomoću žlice stavljate popečke na vruće ulje. Nemojte pretrpavati tavicu, a svaki popečak pecite oko 2 min sa svake strane, dok ne porumeni.
Pečene popečke ocijedite na kuhinjskom papiru.
Servirajte ih pokapane s nekoliko kapi limunovog soka te uz krišku limuna.