Nadamo se da ste rezervirali svoja mjesta na vrijeme jer danas počinje najomiljenija gastro manifestacija Tjedan restorana. Od 7. do 16. ožujka 2014. godine, 55 vrhunskih restorana više cjenovne kategorije s područja grada Zagreba i bliže okolice biti će popunjeni do posljednjeg mjesta i svi će se suglasno potruditi da probude vaše okusne pupoljke sa svojim najboljim delicijama
Svim 'gastroljupcima' će u sljedećih deset dana najteži zadatak biti kako odabrati restoran koji će posjetiti za vrijeme trajanja Tjedna restorana. Konkurencija je jaka i jelovnici su prepuni maštovitih jela koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije gurmane. Po jedinstvenoj cijeni od sto kuna moći ćete uživati u predjelu, glavnom jelu i desertu, a ponegdje i u uključenoj čaši vina i/ili aperitivu.
Prije večere u jednom od restorana, nemojte propustiti fantastične koktele koje vam nude barovi hotela visoke kategorije u akciji 'Na Koktel u Hotel'. Ovaj puta u hotelskim barovima bartenderi 'mixaju sa šljivom' jer šljivovica trenutno je najtrendi koktel sastojak u svjetskim metropolama. U akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), The Westin Hotel (Diana bar) i Hotel Antunović Zagreb (Vertigo bar). Koktele ispijajte po ludo promotivnim cijenama od 20 - 25 kn, svakog dana od 18.00 do 19.40 sati.
Više o Tjednu restorana Zagreb
55 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća.
Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske. Pregled svih jelovnika i telefonske brojeve za rezervacije možete pogledati na web stranici. Dobar tek i živjeli!