PET MODELA KOJE SVI ŽELE

Ne tražite dalje, ovo su najpoželjniji kaputi i jakne za ovu zimu! Pssst, neke već imate u ormaru

05.11.2022 u 14:32

Bionic
Reading

Do sada su temperature bile neuobičajeno visoke za ovo doba godine, a iako je kalendarski vrijeme za debele džempere i kapute, baloneri i lagane jaknice još uvijek dominiraju stajlinzima. No hladniji dani su pred nama, a ako ste još uvijem neodlučni oko odabira kaputa i jakni ne tražite dalje jer ovo je pet najpoželjnijih modela sezone

Modna platforma Stylight izbacila je zanimljive podatke, na temelju analize pretraživanja 160 milijuna korisnika diljem svijeta u listopadu pokazalo se da se najviše traže kaputi i jakne, no ne bilo kakvi modeli. Ove sezone iskristaliziralo se pet modela koji su poželjniji od ostalih…

Top 5 najtraženijih kaputa i jakni za zimu 2022 / 2023.

Trend #1: Avijatičarska jakna

Ovo je definitivno najveći trend ove sezone kad su kaputi jakne u pitanju. Pretraživanje za avijatičarskim jaknama povećalo se u listopadu za čak 218 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. U usporedbi s verzijama avijatičarskih jakni iz proteklih godina, ove sezone nose se u predimenzioniranom obliku.

Trend #2: Jakne od umjetnog shearling krzna i teddy kaputi

Umjetno shearling krzno i teddy kaputi dominiraju i ove sezone, a traženiji su nego lani, čak za 102 posto.

Trend #3: Dugi maksi kaput

Dobri stari dugi kaput bezvremenski je komad, a da se jedan takva model isplati imati u ormaru dokaz je i ova sezona kad je ponovo među najtraženijima. Ove zime seže gotovo do stopala, ponekad je predimenzioniran i nemoguće ga je propustiti ove zime. Broj klikova za ovu kategoriju već je porastao za 68% u odnosu na prošlu godinu.

Trend #4: Vuneni kaput

Još jedan zimski klasik, kvalitetna kaput od vune, definitivno je komad koji bi svatko trebao imati u ormaru, po mogućnosti u crnoj ili boji konjaka. Još ako nosi potpis Max Mare, talijanske modne kuće koja tradicionalno ima najbolje kapute na svijetu, našoj sreći ne bi bilo kraja… Pretraživanja za vunenim kaputima porasla su ove sezone u odnosu na prošlu za 43 posto.

Selena Gomez Izvor: Profimedia / Autor: ROKA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Trend #5: DPuffer jakna

Ne brinite, puffericama još nije odzvonilo! Prijašnjih sezona u modu su se vratile u velikom stilu, a čini se da su tu i da ostanu. Još uvijek su jedan od najpopularnijih modela, a bit će sve traženije kako temperature budu padale.