S malo mladog prepečenog češnjaka, jajima ma oko, umakom bešamel i sirom koji se neodoljivo topi, ovi sendviči sigurno će i kod vas zaraditi dobru ocjenu
Prema ideji jednog blogera sa stranice Food 52, sendviči s jajima ukusni su topli i sočni, a recept se odnosi na dvije porcije.
Sastojci:
2 šake narezanog mladog češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
2 žlice maslaca i još malo za prženje jaja
2 žlice brašna
pola šalice mlijeka
prstohvat svježeg muškatnog oraščića
pola šalice naribanog sira gruyere (ili neki drugi po želji)
2 jaja
2 šnite kruha
Priprema
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva Celzijevih. Nasjeckajte malo mladog češnjaka po želji i prelijte s maslinovim uljem te stavite malo soli i papra. Posložite na pleh i stavite u pećnicu. Pecite povremeno miješajući dok češnjak ne omekša.
Dok se češnjak peče, napravite bešamel tako što ćete prvo rastopiti maslac u tavi dok se ne zapjeni. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu pa zatim po malo umiješajte mlijeko. Na kraju dodajte muškatni oraščić te mrvicu soli i papra. Umak morate miješati cijelo vrijeme dok dodajete mlijeko i ostale sastojke kako se ne bi stvorile grudice. Kada ste maknuli bešamel s vatre dodajte malo sira.
Kruh prepecite do zlatnožute boje i po njemu posložite preostali sir. Uzmite pečeni češnjak i stavite ga preko sira pa sve prelijte bešamelom. Sendviče držite na tosteru kako bi se svi sastojci do kraja zagrijali i povezali, ali pazite da se ne prepeku.
Na kraju na maslacu ispecite jaja na oko i dodajte na sendvič.