Nikad dosta dobrih recepata za slastice oko kojih nema puno posla, a mi smo se prisjetili ukusnog moussea s čokoladom i avokadom
Ako niste stigli pripremiti desert, imamo recept za kremasti mousse od čokolade s avokadom.
Premda smo se nekako najviše navikli na jutarnji tost s avokadom, ništa manje ukusan nije ni ako je sastojak slastica.
Njegova iznimno meka tekstura savršena je za pripremu pripravaka poput čokoladnog moussea, odnosno kremaste čokoladne pjene. Vrlo jednostavno se priprema, a za kraj dekorirajte ga s malo šlaga, pistacijama, sušenim voćem (npr. jabukama), čokoladnim mrvicama...
Sastojci
200 g otopljene čokolade
4 jaja
1 avokado
1 šaka pistacija
sušeno voće (npr. jabuka)
Priprema:
Avokado ogulite, očistite od koštica i sameljite meso u blenderu zajedno sa žumanjcima i prethodno otopljenom čokoladom. Mikserom umutite bjelanjke. U čokoladnu smjesu postupno dodavajte umućene bjelanjke i nježno miješajte, dok smjesa ne postane pahuljasta i prozračna. I oprez: prerevno miješanje istisnut će mjehuriće zraka što može utjecati na njegovu pjenastu strukturu.
Mousse razdijelite u šalicama ili zdjelice i ostavite u hladnjak bar 15-ak minuta prije konzumiranja.
Ukrasite npr. nasjeckanim pistacijama i komadićima sušene jabuke. I dobar tek!