Često je teško pronaći ideju za ručak za cijelu obitelj, a pogotovo ako pritom želite uštedjeti. Jedna od najekonomičnijih namirnica koja vam u tome može pomoći zasigurno je krumpir. Moguće ga je pripremiti na bezbroj načina, a danas smo za vas pripremili recept za najukusniji zapečeni krumpir s gljivama i piletinom oko kojeg zaista nema puno posla. Dovoljno je samo sve sastojke usitniti na manje komade, dodati začine i zapeći, a dok se sve to fino krčka u pećnici, vrijeme stignete iskoristiti puno kvalitetnije
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 žličica suhog začina
- 1/2 žličice papra
- 100 g majoneze
- 3 žlice kečapa
- 1 žlica senfa
- 500 g pilećih prsa bez kosti
- 3 žlice ulja
- 1 glavica luka
- 1/2 žličice curryja
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 200 g šampinjona
- 1/2 žličice origana
- 4 češnja češnjaka
- 2 jaja
- 2 dl mlijeka
- 2 dl vode
Priprema
1. Krumpire ogulite i narežite na kockice. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpire prebacite u pleh za pečenje pa ih začinite sa suhim začinom, paprom, majonezom, kečapom i senfom. Sve dobro izmiješajte.
2. Pecite krumpir 30 minuta. Za to vrijeme pripremite piletinu. Na ulju podinstajte sitno sjeckani i posoljeni luk. Kada poprimi lijepu žutu boju, dodajte na komadiće narezana pileća prsa. Začinite curryjem i slatkom paprikom, promiješajte i pustite pet minuta da se meso skuha.
3. Zatim dodajte na ploške narezane šampinjone, origano i usitnjeni češnjak. Poklopite i pustite da se sve zajedno krčka još pet minuta.
4. Za to vrijeme pripremite preljev koji ćete preliti preko krumpira. U posudi istucite jaja i umiješajte mlijeko i vodu.
5. Iz pećnice izvadite krumpire, dodajte im piletinu i gljive te prelijte sve preljevom. Vratite u pećnicu na još 10-15 minuta da se sve lijepo zapeče.
U slast!