Šparoge su kraljice proljeća i naći ćete ih na svakoj tržnici ili trgovini. Osim toga, ukusne su i zdrave pa ako već niste, ovaj vikned se počastite finom juhicom
Juha od šparoga vrlo je brzo gotova i sve što vam treba uz njih je malo luka, vrhnja i pola litre pilećeg temeljca. Ako ste vegetarijanac, BBC u svojim receptima preporučuje da pileći temeljac zamijenite povrtnim.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 nasjeckani luk
500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
400 grama narezanih šparoga
Sol i svježe mljeveni papar
4 žlice vrhnja za kuhanje
Priprema:
Ulje zagrijte u tavici na srednje jakoj vatri pa dodajte luk te pržite oko četiri minute. Zatim stavite šparoge i kuhajte još dvije minute, a zatim ubacite i temeljac. Nakon što zakipi, juha neka krčka još pet do sedam minuta. Dodajte sol i papar po želji.
Na kraju još trebate dodati vrhnje za kuhanje i pričekati još koju minutu, a kad je juha gotova izmiksajte sve u blenderu.