divna uvala

Neodoljivi hrvatski dragulj: Tirkizno more ove čarobne plaže raj je za kupače

09.08.2024 u 10:40

Bionic
Reading

Mirno, toplo i čisto more plaže Dubovice na otoku Hvaru samo po sebi je dovoljna pozivnica za posjet, a ondje vas čeka i mekano žalo, hladovina i konoba za predah od kupanja i sunčanja

Plaža Dubovica smještena je 8 kilometara od grada Hvara na južnoj obali otoka. Obožavaju je i domaći i strani kupači pa njena jedina mana ostaju gužve i potreba da stignete što ranije kako biste zauzeli mjesto što bliže šumi.

Usprkos tome što ćete se za komadić hlada morati izboriti ranojutarnjim dolaskom ili postavljanjem vlastitih suncobrana, posjeti ovoj plaži zasigurno nećete požaliti.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Šljunčano žalo, bistro more i restoran

Divna uvala od prostranog šljunčanog žala garantira cjelodnevno uživanje i guštanje u mirnom, toplom moru besprijekorne čistoće, a tu je i uvijek dobrodošla opcija uzimanja predaha od kupanja i sunčanja odlaskom u obližnji restoran.

Do plaže Dubovice možete stići kratkom vožnjom brodom iz hvarske luke ili automobilom. Pri dolasku vas očekuje prekrasan prizor tirkiznog mora, pitoreskne borove šumice i impresivne ladanjske kuće obitelji Kasandrić iz 18/19.st.

Planetarno popularna

Vogue je ovu plažu 2023. uvrstio u najljepše plaže Jadrana, što nimalo ne čudi jer je riječ o pravom dragulju i jednoj od najljepših destinacija čarobnog otoka Hvara.

HIT MEĐU TURISTIMA

Ovo je 10 najljepših hrvatskih plaža na kojima svi žele uživati

Pogledaj galeriju

Ova predivna plaža popularna je i na društvenim mrežama, gdje turisti redovito objavljuju magične prizore njene ljepote i netaknute prirode.