blizu centra grada

Zaboravite na Zlatni rat: Ova skrivena plaža čista je egzotika, a nema gužvi

04.08.2024 u 13:29

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za čarobnim plažama u Dalmaciji, na kojoj ćete uživati bez naguravanja sa stotinama turista, razmislite o posjetu Sutivanu na Braču

Kada je riječ o plažama, Brač je najpoznatiji po planetarno poznatom Zlatnom ratu, smještenom u mjestu Bolu, ali još jedno veliko blago krije se na suprotnoj, sjevernoj strani otoka.

Riječ je o uvali smještenoj na Sutivanu, prekrasnom gradiću čija povijest Sutivana seže daleko u prošlost. Ime grada dolazi od svetog Ivana, čija se crkva iz šestog stoljeća još uvijek ponosno uzdiže nad gradom.

Čarobni Sutivan

Tijekom stoljeća, Sutivan je bio mirna ribarska luka, ali danas je poznat po predivnim plažama koje su lako dostupne i brzom vožnjom katamaranom iz Splita.

Osim brojnih gradskih plaža duž šetnice koja se proteže sjevernom stranom Sutivana, pravi raj čeka vas desetak minuta pješke od silaska s katamarana prema kraju iste cestice.

Egzotična Likva

Ondje se smjestila egzotična Likva, malena uvala opasana borovima koji pružaju hlad te pristupačnim ulaskom u more blještavo tirkizne boje i zrcalne čistoće.

U neposrednoj blizini je i maleni restoran, što znači da ćete osim prilike za cjelodnevnim uživanjem u kupanju u toplom moru i odmaranju u hladovini, imati priliku i za slastan obrok te osvježavajuća pića nadomak ležaljki.

Za razliku od Zlatnog rata, ovdje vas niti u srcu sezone neće dočekati nesnosne gužve te ćete lako pronaći komadić plaže za odmor u privatnosti i uživanje u nezaboravno čistom, toplom i mirnom moru s pogledom na Split i okolicu.

Rami Malek posjetio Sutivan

Inače, ondje je 2020. uočen Oskarovac Rami Malek koji je na Sutivanu ljetovao tri tjedna s djevojkom Lucy Boynton i zajedničkim prijateljima.