biser jadrana

Dobro čuvana tajna: Ova mirna plaža osvojit će vas toplim morem i predivnom prirodom

08.08.2024 u 09:04

Bionic
Reading

Borova šuma i mediteransko bilje, šljunčana plaža i mirno more, a sve bez bučnih beach barova i navale turista, čine ovu korčulansku plažu pravim jadranskim biserom

Ljubitelje kristalno čistog mora i netaknute prirode Korčula oduvijek privlači svojim neodoljivim spojem prekrasnih plaža i pitoresknih gradova. Oni željni odmora u miru posebno će se oduševiti prizorima plaže Vaje, koja je za brojne turiste još uvijek dobro čuvana tajna.

Plaža Vaja smještena je na sjeveroistočnoj strani otoka Korčule te je najčešće posjećuje samo lokalno stanovništvo i redoviti posjetitelji obližnjih gradića.

  • +3
Plaža Vaja Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Nema navale turista ni bučnih kafića

O koliko se netaknutoj prirodi radi najbolje govori podatak da ondje nema tuševa, iznajmljenih suncobrana i ležaljki ili bilo kakvih sadržaja - osim magične uvale i mirnog mora!

Iako to znači da ćete sa sobom morati ponijeti svoju kavu, pića i obroke, izostanak bilo kakvog restorana ili beach bara garantira vam odmor u miru i tišini, koji je mnogima neprocjenjiv usred ljetne sezone.

Spoj šljunka i sitnih kamenčića te dugačak, plitak prilaz u more čini je odličnom za cjelodnevnu igru s djecom, druženje s prijateljima ili romantično uživanje s partnerom, a cjelokupni dojam podiže obližnja borova šuma te aromatično mediteransko bilje.

Dobra vijest je i da se na samo 500 metara udaljenosti nalazi divna šljunčana uvala Samograd, koja je sjajna alternativa za kasnije kupanje ste ako na ovoj strani otoka Korčule na cjelodnevnom izletu.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević