Ovaj kolač s borovnicama, koji se ne peče, ne samo da je super ukusan, već i prekrasno izgleda
Omiljenom cheesecakeu popularnost ne opada, a varijanta s borovnicama raskošnog je okusa, ali i izgleda. Prednost ovog kolača je i to ne trebate uključiti pećnicu te će ga lako pripremiti i oni koji se ne snalaze najbolje u kuhinji.
Spoj osvježavajućih borovnica i sira svidjet će se svima, a prefinog je okusa.
Sastojci:
- 250 g zobenih keksa
- 100 grama maslaca
- 300 grama krem sira
400 g kiselog vrhnja
- sok i korica pola limuna
- 120 grama šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 250 g smrznutih borovnica (može i neko drugo bobičasto voće)
- 150 ml mlijeka
- 1 paketić instant želatine
Za dekoraciju:
- svježe voće
Priprema:
Sve sastojke izvadite iz hladnjaka kako bi se zagrijali na sobnoj temperaturi. Dno kalupa (promjera: 24 cm) obložite papirom za pečenje. Izmrvite kekse, a zatim otopite maslac, pomiješajte s krušnim mrvicama i čvrsto utisnite u kalup za pečenje. Ohladite (oko sat vremena).
Borovnice prokuhajte s 2 žlice vode, kuhajte oko minutu, propasirajte i ostavite da se ohlade.
Krem sir, kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer, limunov sok i limunovu koricu pomiješajte u posudi i umutite u jednoličnu masu. Dodajte mlijeko i umiješajte instant želatinu. Sada podijelite smjesu za vrhnje u dvije zdjelice. Pasirane borovnice umiješajte u smjesu za vrhnje u jednoj od dvije zdjelice.
Izvadite podlogu za tortu iz hladnjaka i kuhačom brzo i naizmjenično grabite različite obojene smjese kreme u sredinu podloge (tako se dobije lijep uzorak).
Ostavite kolač u hladnjaku najmanje tri sata. Ukrasite svježim bobičastim voćem, poslužite i dobar tek!