PREFINO

Nešto biste slatko? Ovaj kolač priprema se brzo i lako bez pečenja, a začas će nestati s pladnja

17.01.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Ovaj kolač s borovnicama, koji se ne peče, ne samo da je super ukusan, već i prekrasno izgleda

Omiljenom cheesecakeu popularnost ne opada, a varijanta s borovnicama raskošnog je okusa, ali i izgleda. Prednost ovog kolača je i to ne trebate uključiti pećnicu te će ga lako pripremiti i oni koji se ne snalaze najbolje u kuhinji.

Spoj osvježavajućih borovnica i sira svidjet će se svima, a prefinog je okusa.

Sastojci:

  • 250 g zobenih keksa
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama krem ​​sira

400 g kiselog vrhnja

  • sok i korica pola limuna
  • 120 grama šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 250 g smrznutih borovnica (može i neko drugo bobičasto voće)
  • 150 ml mlijeka
  • 1 paketić instant želatine

Za dekoraciju:

  • svježe voće

Priprema:

Sve sastojke izvadite iz hladnjaka kako bi se zagrijali na sobnoj temperaturi. Dno kalupa (promjera: 24 cm) obložite papirom za pečenje. Izmrvite kekse, a zatim otopite maslac, pomiješajte s krušnim mrvicama i čvrsto utisnite u kalup za pečenje. Ohladite (oko sat vremena).

Borovnice prokuhajte s 2 žlice vode, kuhajte oko minutu, propasirajte i ostavite da se ohlade.

Krem sir, kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer, limunov sok i limunovu koricu pomiješajte u posudi i umutite u jednoličnu masu. Dodajte mlijeko i umiješajte instant želatinu. Sada podijelite smjesu za vrhnje u dvije zdjelice. Pasirane borovnice umiješajte u smjesu za vrhnje u jednoj od dvije zdjelice.

Izvadite podlogu za tortu iz hladnjaka i kuhačom brzo i naizmjenično grabite različite obojene smjese kreme u sredinu podloge (tako se dobije lijep uzorak).

Ostavite kolač u hladnjaku najmanje tri sata. Ukrasite svježim bobičastim voćem, poslužite i dobar tek!