brzo i lako

Nezahtjevan recept koji ćete obožavati: Krem juha od gljiva kao savršen dodatak blagdanskom stolu

24.12.2021 u 10:24

Bionic
Reading

Juha od gljiva sjajan je dodatak blagdanskom stolu. Vrlo jednostavne i brze pripreme pruža sjajan gurmanski užitak što će vas navesti da ovaj recept ponovite više puta tijekom praznika

Za ovu krem juhu od gljiva možete koristiti bilo koju vrstu gljiva, čak i šampinjone, a jednako dobro će poslužiti svježe, smrznute ili dehidrirane. Ovo je recept koje doista odlično prolazi tijekom cijele godine, a na blagdanskom stolu predstavljat će jelo za koje se porcija više.

Potrebni sastojci:

  • 500 g gljiva
  • 1 luk
  • 1 poriluk
  • Malo bijelog vina
  • Voda
  • Sol
  • Papar
  • Svježi peršin

Priprema:

Ogulite i nasjeckajte luk, a zatim očistite i nasjeckajte poriluk.

U loncu na ulju dinstajte luk i poriluk.

Dodajte gljive, posolite i popaprite te pirjajte nekoliko minuta (ostavite nekoliko gljiva po strani za ukrašavanje).

Dodajte vino i pustite da alkohol ispari.

Podlijte vodom, poklopite i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.

Kada je skuhana, juhu propasirajte ili usitnite štapnim mikserom kako biste dobili kremastu teksturu.

Poslužite ukrašeno s par komadića gljiva i svježim peršinom posutim po vrhu.