obožavat ćete ih

Nevjerojatno jednostavni, tako ukusni i vrlo efektni: Brzi recepti sjajno su rješenje za blagdane i ukras za svaki stol

22.12.2021 u 22:01

Bionic
Reading

Vrijeme blagdana vrijeme i kada posebno uživamo u hrani, a dobri recepti uvijek su traženi, posebice oni za finger food koji izgledaju vrlo atraktivno, ali su i jednako tako ukusni. Ne propustite ovog Božića isprobati ova tri koja su hit na Pinterestu

Priznajte, u vrijeme Božića tako rado i slasno uživamo u gozbi, a na prepunom blagdanskom stolu finih kolača, deserata i tako slasnih figer food poslastica nikada ne može biti previše. Posebno ako je za njihovu pripremu potrebno svega nekoliko minuta. Isprobajte iva tri sjajna recepta i oduševite ukućane.

Popsi od krem sira

Cake popsi uvijek su sjajni u slatkoj verziji, pa zašto ne isprobati i ovu slanu. Popsi od krem sira nevjerojatno se brzo prave, a oduševljavaju okusom i izgledom.

Potrebni sastojci za 25 komada:

  • 100 g pršuta
  • 20 g rukole
  • 400 g sira
  • 20 pinjola
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 30 g nasjeckanih lješnjaka
  • 25 slanih štapića
  • sol
  • papar
  • nasjeckano začinsko bilje (na primjer peršin, bosiljak, timijan)

Priprema:

Pršut nasjeckajte na male kockice. Rukolu operite i očistite i narežite na sitne trakice. Pinjole sitno nasjeckajte.

Krem sir vilicom pomiješajte s pršutom, rukolom, pinjolima i bosiljkom te začinite solju i paprom.

Smjesu od krem od sira oblikujte u 25 malih kuglica i uvaljajte ili u komadiće orašastih plodova ili začinsko bilje.

Pažljivo nabodite na slane štapiće i odmah poslužite ili stavite u hladnjak da ne omekšaju.

Pečeni brie

Ovaj pomalo luksuzni finger food obojan je u prave boje Božića – bijelu i crvenu te izgleda doista zamamno.

Potrebni sastojci:

  • 1 veliki, okrugli brie ili camembert
  • 200 g brusnica (svježih ili smrznutih)
  • 2 žlice sirupa (na primjer sirup od javora ili maline)
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice soka od naranče
  • 2 žlice acto balsamica
  • prstohvat soli
  • 2 grančice timijana
  • šaka malina (svježih ili smrznutih)
  • baguette

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Brusnice operite i stavite u vatrostalnu posudu sa sirupom, šećerom, sokom od naranče, balzamičnim octom, grančicom timijana i soli te dobro promiješajte. Čim se pećnica dovoljno zagrije, stavite brusnice u pećnicu i pecite oko 20 do 25 minuta. Nakon otprilike 15 do 20 minuta dodajte maline i promiješajte. Pecite još 5 minuta. Voćni umak je gotov čim brusnice počnu pucati, a plodovi poprime konzistenciju umaka. Izvadite umak iz pećnice i ostavite sa strane.

Pažljivo izvadite iz ambalaže i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta. Redovito provjeravajte da sir ne bi počeo curiti iznutra. Ako se to dogodi, na vrijeme izvadite sir iz pećnice, stavite ga u odgovarajuću okruglu posudu primjerenu pečenju u pećnici i dovršite pečenje.

Čim je sir gotov, izvadite ga iz pećnice, pažljivo stavite na tanjur za serviranje i prelijte umakom od brusnica i malina i pospite preostalim listićima timijana i odmah poslužite. Ostatak umaka stavite u zdjelu i stavite na stol da si gosti dodaju po potrebi da se dopuni. Poslužite s kriškama baguettea.

Lisnato tijesto u obliku božićnog drvca

Ovaj desert izazvat će pravo oduševljenje, posebice kod mlađih članova obitelji. Koji kolač može izgledat više 'božićno' od onog u obliku božićnog drvca?

Potrebni sastojci:

  • 2 pakiranja lisnatog tijesta
  • Nutella za premazivanje
  • 1 jaje
  • malo šećera u prahu ili granulama

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prvu roladu lisnatog tijesta razvaljajte direktno na lim za pečenje i premažite Nutellom.

Na vrh stavite drugi sloj tijesta (po potrebi skinite foliju) i izrežite božićno drvce, odnosno veliki trokut plus mali pravokutnik za deblo.

Nakon toga zarežite rubove na svaka dva centimetra s obje strane (izbjegavajte vrh i deblo) i uvijte dobivene trake tijesta.

Umutite jaje i kistom premažite tijesto.

Pecite u pećnici oko 20 minuta, dok tijesto ne porumeni. Zatim premažite po potrebi šećerom u prahu - i uživajte!