SJAJNI I NEODOLJIVI

Više nisu rezervirani samo za proslavu Nove godine: Ovim komadima retro šarma strelovito raste popularnost

22.12.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Popularna modna tražilica Stylight redovito obajveštava o vrućim trendovima trenutka, a jedan od njih koji u godini na zalasku uživa veliku popularnost u svijetu modnih kupaca odnosi se na komade retro, svemirske estetike

Komadi inspirirani futurističkim putovanjima u svemir i vintage glamurom 70-ih i 80-ih godina, prema najnovijem izvještaju Stylighta, sada slove za vrući trend na modnoj sceni, a u prilog tomu dovoljno govori podatak da su pretrage za komadima metalnoga sjaja porasle za 122 posto.

Poznate modne influencerice s Instagrama poput Darje Barannick, Leoni Hanne i Camille Charriere, koja je nedavno uplovila u bračnu luku, posljednjih tjedana uočene su u stajlinzima kojim su dominirali komadi srebrnog i zlatnoga sjaja, pritom dokazujući da nisu rezervirani samo za ispraćaj stare godine koji nas uskoro očekuje.

Najlonke sa šljokicama i svjetlucajućim detaljima, poput verzije s potpisom Alexandera McQueena kakvu je ikona stila Zendaya nosila na londonskoj premijeri filma ‘Spider-Man’, posljednjih tjedana podjednako su tražene, kao i obuća po uzoru na onu kakvu je Jane Fonda nosila u kultnom filmu ‘Barbarella’.

  • +3
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pretrage za bijelim čizmama do koljena i obućom s platforma petom pretrage na Stylightu porasle su za 88, odnosno 105 posto. Kako u svom izvještaju naglašava Stylight, trend retro, svemirske estetike ostavio je traga i u beauty kategoriji.

Za svjetlucajućim cirkonima i sličnim aplikacijama za lice pretrage su porasle za 900 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.