ČOKOLADNA TORTA

Nova hit nijansa: Ako ste mislili da je smeđa boja kose dosadna i jednolična, prevarili ste se

01.04.2019 u 15:06

Bionic
Reading

Toplija godišnja doba uglavnom su rezervirana za vedrije boje odjeće i svjetlije nijanse kose, pa mnogi posežu za makeoverom. Kod brojnih žena to uključuje osvježenje frizure pramenovima, no ako je suditi po najnovijem trendu koji je zavladao Hollywoodom, takvo što ovoga proljeća treba izbjegavati

Da tamne boje za kosu ne moraju biti striktno vezane za hladne dane, jesen i zimu, dokazuje novi trend kojim su zaluđene Amerikanke.

Riječ je o smeđoj nijansi za kosu, prozvanoj 'čokoladna torta'. Ako ste mislili da je smeđa boja dosadna i jednolična, prevarili ste se, a upravo to dokazuje ova nijansa.

Ono što je prije nekoliko sezona bio ombre ili balayage sada je chocolate cake.

Prema riječima koloristice iz Arizone Liz Cook, ova tehnika rezultira dubokom, živahnom bojom, a oslanja se na vrhunske balayage pramenove kako bi naglasila lice. Ona također pomaže povećati svjetlinu dubokim smeđim tonovima.

'Pokušali smo je svjetlijim tonovima smeđe, koji nalikuju pramenovima, izdvojiti od klasičnih brineta. Tradicionalna brineta je neutralnija. Međutim, ovog proljeća sve se vrti oko živosti i bogatstva', rekla je Cook.

Jedna od primjera žena koje su ovakvu boju isfurale na crvenom tepihu je Cate Blanchett, a ovakav look možemo vidjeti i kod mlade manekenke Kaie Gerber.

  • +8
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia