Na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina u Areni Zagreb na kojem se okupilo 300 izlagača upoznali smo ljude koji proizvode hranu i vina. Upoznajte ih i vi kroz video prilog
Drugi Hrvatski festival hrane i vina održava od 3. do 5. travnja ove godine u zagrebačkoj Areni, a javnosti prezentira cjelokupnu eno-gastro ponudu Hrvatske kroz različite regije, ali i gastronomiju drugih zemalja s naglaskom na Italiju kao zemlju pokrovitelja. Cilj festivala je promocija hrvatske gastronomije, brendiranja Hrvatske kao nove eno-gastro zvijezde na europskom nebu, ali i edukacija mladih naraštaja o kulturi stola te razvijanje međunarodne suradnje s drugim zemljama, uz Italiju koja će se i predstaviti na Festivalu.
U sklopu Festivala prezentirat će se mnogobrojni klasteri i udruge poput klastera pršuta, grupacije tjestenina, udruge slavonskog kulena i kulina te udruga vinara.
Na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina u Areni Zagreb na kojem se okupilo 300 izlagača, a neke od njih smo u upoznali u videoprilogu. Na Festivalu su predstavili i neke sasvim nove proizovde poput Marunele, smokvinog ocat i sira iz orahoov lista.