VOJVOTKINJA OD SUSSEXA

Obrušili se na Meghan Markle zbog odabira haljine

11.06.2018 u 12:20

Bionic
Reading

Lijepa Amerikanka Meghan Markle koja je udajom za princa Harryja postala vojvotkinja od Sussexa, bila je u središtu pozornosti na svečanoj ceremoniji povodom rođendana kraljice Elizabete II

Na događanju pod nazivom Trooping the Colour, svečanoj ceremoniji povodom 92. rođendana dugovječne vladarice koja je sa samo 25 godina postala kraljica Engleske, na kojoj svake godine Londonom prodefilira tisuće kraljevskih vojnika, konja i glazbenika, bivša zvijezda serije 'Suits' se po prvi put pojavila na balkonu Buckinghamske palače zajedno s ostalim članovima kraljevske obitelji.

Tamnokosa Amerikanka za ovu je prigodu odabrala prekrasnu haljinu zanimljivog kroja s efektnim kopčanjem u nježnoj nijansi dusty rose, s golim ramenima no upravo su se zbog tog detalja mnogi obrušili na novopečenu vojvotkinju.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je haljina venecuelanske dizajnerice Caroline Herrere sjajno stajala lijepoj Meghan, kritičari su joj prigovorili kako je opet prekršila kraljevski protokol jer ramena britanskih plemkinja uvijek trebaju biti prekrivena.

Amerikanku rođenu u Kaliforniji u obitelji Afroamerikanke i bijelca, već je u nekoliko navrata prekršila modna pravila kraljevske obitelji, pa je i na svom vjenčanju nosila haljinu golih ramena, elegantnu vjenčanicu retro stila s potpisom francuske kuće Givenchy.

Modnim znalcima nije promaknuo zanimljiv detalj: lijepa Meghan je za ovu prigodu odabrala šešir koji je nosila na rođendanu princa Charlesa koji potpisuje engleski dizajner Philipa Treacy. Svoj je elegantni stajling zaokružila raspuštenom kosom stiliziranom u blage valove, diskretnim make upom koji je postao njezin zaštitni znak, nenametljivim naušnicama brenda Birks, zaručničkim i vjenčanim prstenom te bijelom 'clutch' torbicom sa zlatnim obrubom.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Dakako, društvene mreže užarile su se na račun komentara outfita zgodne Meghan.

'Gola ramena su potpuno neprimjerena za Trooping The Colour ili službene zaruke', glasio je jedan ljutiti komentar dok su drugi bili puno blagonakloniji.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Američka princeza je utjelovljenje ljepote, elegancije i gracioznosti. Volimo Meghan', napisao je jedan obožavatelj Meghan Markle.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Možda će upravo prvi zajednički put s kraljicom Elizabetom II u Chesire 14. lipnja biti prigoda da se bivša američka glumica konzulira oko strogog modnog protokola kraljevske obitelji.

Inače, za razliku od Meghan, vojvotkinja od Cambridgea, Camilla Parker-Bowles i kraljica su se modno uskladile i to u plavim tonovima.