PAULA BULJAN

Odjeću koju 'škicate' na Asosu nosi prelijepa splitska manekenka: 'Zarada je stvarno dobra, ali krvav je to posao'

03.02.2020 u 14:04

Bionic
Reading

Mlada Splićanka Paula Buljan, može se pohvaliti velikim uspjehom u svijetu mode. Zgodnu je brinetu angažirao popularni Asos, svjetski poznata online trgovina na čijoj stranici rado 'peglaju kartice' i mnoge Hrvatice

Lijepa 20-godišnja Splićanka koja se između ostalog pojavila i u modnoj kampanji dizajnerice Diane Viljevac iz 2018. u manekenskim je vodama od malih nogu, a nedavno je ostvarila veliki uspjeh, piše Slobodna Dalmacija.

Mlada ljepotica odradila je angažman iz snova i to za Asos jednu od najvećih i najpopularnijih online trgovina na svijetu.

Posljednja tri mjeseca snimala je tako u Londonu, u kojem su s njom naizmjence boravili majka Nataša i otac Tonči.

'Imala sam i sreću: Asos, naime, ima svojih stalnih dvadesetak modela, no jedna je djevojka morala odustati od snimanja. Tražili su zamjenu za nju i izabrali mene. U modnom svijetu, naime, danas izvrsno kotiraju Brazilke i djevojke koje su taj tip', rekla je.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

💘 @asos

Objavu dijeli Paula Buljan (@paulabuljan5)

Za dan snimanja za Asos Paula je dobivala više od 5000 kuna, dakle, skoro jednu prosječnu hrvatsku plaću.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🐻❤️ #backstage

Objavu dijeli Paula Buljan (@paulabuljan5)

'Zarada je stvarno dobra, ali krvav je to posao - svakog dana si u pogonu od 8 do 17 sati popodne. Pet dana sam radila s temperaturom od 38,5 stupnjeva, na paracetamolu i čajevima, ali to se na fotkama nije vidjelo. Nakon Londona sam bila nekoliko dana u Barceloni, gdje sam sudjelovala u modnoj kampanji za vjenčanice. Snimalo se vani, a temperatura je bila oko pet stupnjeva. Ti se smiješiš u onoj vjenčanici, a istovremeno drhtiš i cvokoću ti zubi. I tako pedeset puta, koliko modela sam u jednom danu morala isprobati', rekla je Paula za Slobodnu Dalmaciju.

  • +5
Diana Viljevac Izvor: Promo fotografije / Autor: Karmen Poznic

Nosila je dosad odjeću poznatih modnih kuća poput Versacea, Guessa, Calvina Kleina, Pierrea Carrdina, Women' Secreta, modne linije sestara Kylie i Kendall Jenner...

Hrvatska je javnost prepoznaje sa jumbo-plakata za trgovački centar Joker, kojeg je promovirala tri puta. Nosila je i modele vodećih hrvatskih dizajnera: Aleksandre Dojčinović, dvojca ELFS, Ivice Skoke, Diane Viljevac i drugih.

'Da nemam posla u inozemstvu, u Hrvatskoj bih od manekenstva jedva živjela. Cure su ovdje sretne ako zarade 700 do maksimalno 1000 kuna po kampanji jer je uglavnom sve počelo funkcionirati na kompenzacijama - ono, budi mi model, pa ću ti pokloniti ovaj šal ili košulju od prave svile.

To su 'sistemi' koji mi se nikad nisu sviđali i koje sam uglavnom odbijala', rekla je dodajući kako u Hrvatskoj mnogi manekeni i modeli ostaju bez svog kruha zbog influencera i influencerica koje modne kuće i dizajneri angažiraju da im reklamiraju proizvode.

Iako stalno radi, Paula nije zapustila školovanje: prije dvije godine upisala je studij novinarstva, a ispite za fakultet dosad je uspješno spremala na pauzama od snimanja te dodaje da se jednog dana vidi u novinarstvu.