baloner od brušene kože

Odjednom svi nose ovakve balonere: Izgledaju luksuzno, a dostupni su od 55 eura

09.10.2024 u 12:18

Bionic
Reading

Malo koja modna zaljubljenica ne posjeduje baloner, vječni klasik kojem se uvijek rado vraćamo u prijelaznom razdoblju i koji nas iznova oduševljava svojom svestranosti i praktičnosti

Ako želite malo osvježiti svoju kolekciju, vrijeme da se upoznate s mikro-trendom ove sezone - balonerima od brušene kože, koji nam stižu kao nadogradnja omiljene boho-chic estetike.

Upravo se ovi mekani i elegantni baloneru nameću kao nadolazeći hit komad za jesen-zimu 2025., posebno nakon što su na Tjednima mode viđeni u urbanim stajlinzima iza svakog ugla.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Šarmanti retro baloneri od brušene kože

Posebno su popularni oni u nijansi čokolade, koja je odavno prepoznata kao simbol tihog luksuza i jedan od najjednostavnijih načina da svoj outfit učinite glamuroznijim na prvi pogled.

Ovaj komad od brušene kože prva je uvela na scenu slavna modna kuća Gucci, u sezoni proljeće-ljeto 2015., kao svojevrsnu transformaciju klasičnih balonera, koje je još davno proslavila glumica Audrey Hepburn u filmu 'Doručak kod Tiffanyja'.

Na krilima boho--chic estetike

Upravo su 2010-ih baloneri uživali ponajveću slavu, no nakon što je Chemena Kamali kao dizajnerica brenda Chloe oživjela boho chic estetiku, prepoznati su kao ključni komad za aktualnu sezonu.

Brušena kože uvijek dolazi s prizvukom 70-ih i neodoljivim retro šarmom koji se povezuje s boho-chic modom, a činjenica jest da u trenu podiže i najležerniju odjevnu kombinaciju.

Kako nositi baloner od brušene kože?

Trendseterica ovakve balonere nose u casual spojevima s mokasinkama i trapericama, zavodljivim kombinacijama mini suknji i visokih čizmama, otmjenim košuljama i balerinkama ili u ležernim stajlinzima s tenisicama i suknjama - pokazujući nam da njegova svestranost zaista nema kraja. 

Hit modeli

Neke od najljepših modela aktualne ponude pronaći ćete u dizajnerskim trgovinama, ali i po cjenovno nižim cijenama u ponudi brendova poput Zare.

Ralph Lauren donosi nam minimalističkim komad bez mane - tamno smeđe boje, otmjene visoke kragne i širokog remena, kojem će teško odoljeti ljubiteljice casual elegancije. No, za njega ćete morati posegnuti duboko u džep jer košta 3499 eura...

S druge strane, ponešto ekstravagantniji model dizajnirala je pariška modna kuća Nour Hammour, s ovratnikom od toplog, voluminoznog krzna, nijanse cappuccina i remena koji se veže u čvor. Košta 1810 eura.

Sličan baloner od brušene kože pronaći ćete i u ponudi jedne od najpoželjnijih marki današnjice, The Rowa sestara Olsen. Po paprenoj cijeni od 8910 eura dostupan je baloner u bež nijansi, posve minimalističke estetike u skladu s tihim luksuzom.

Dostupni i za 55 eura

Znatno pristupačnije komade nudi Zara, koja u aktualnoj ponudi ima čak tri balonera od brušene kože, po cijenama od 55 do 60 eura.

Riječ je o naizgled klasičnom krem baloneru na vezanje s dva tamnosmeđa gumba, no u modernoj varijanti od antilopa, tu je i skraćeni model prljavo bijele boje, te daleko najefektniji komad mini kroja i leopardovih točkica na maslinasto zelenoj podlozi.