velika promjena

Ona je bila desna ruka Victorije Beckham, no sada je tome došao kraj

07.10.2024 u 23:41

Bionic
Reading

Izvršna direktorica Victorije Beckham odstupila je s dužnosti. Marie Leblanc odlučila je napustiti brend na čijem je čelu bila od 2018. te za to vrijeme također predvodila i njegov značajan preokret

Marie Leblanc odlazi s mjesta izvršne direktorice Victorije Beckham nakon što je u toj ulozi provela pet godina tijekom kojih je upravljala repozicioniranjem tvrtke u luksuzni blue-chip brend. Kako navodi Vogue, aktivni predsjednik Ralph Toledano obnašat će dužnost privremenog izvršnog direktora dok tvrtka ne imenuje nasljednika.

Odlazak nakon pet godina

Marie Leblanc pridružila se brendu Victoria Beckham na mjestu direktorice proizvoda 2018., nakon što je bila na pozicijama razvoja proizvoda i prodaje u tvrtkama Printemps, Celine i Sonia Rykiel. Postala je izvršnom direktoricom u rujnu 2019. te je na toj poziciji pomogla je u temeljitoj reviziji brenda Victoria Beckham promjenom dizajnerskog tima (s ciljem privlačenja mlađih potrošača), pregledom operacija brenda i cjelovitih procesa te popravljanjem učinkovitosti opskrbnog lanca zbog utjecaja Brexita, i to sve s ciljem usmjeravanja prema profitabilnosti.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Izgradnja profitabilnog poslovanja u srži je našeg razmišljanja', rekla je za Vogue Business 2022., uoči debija brenda na Tjednu mode u Parizu.

Dobri poslovni rezultati

U kolovozu je brend rekao da se njegov gubitak prije oporezivanja smanjio na 2,9 milijuna funti u fiskalnoj 2023. s 3,1 milijun funti prethodne godine, dok su prihodi porasli za više od 50 posto na 89,1 milijun funti. Leblanc je za Financial Times u siječnju rekla da je cilj doseći prihode od 100 milijuna funti u sljedeće tri godine te da se tvrtka natječe da postane globalna modna kuća. Plan je učvrstiti prisutnost brenda u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u i Europi dok se širi dalje na Aziju i Bliski istok.

  • +5
Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / ALEXJR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U kolovozu je Netflix najavio dokumentarac fokusiran na modni i kozmetički biznis osnivačice i kreativne direktorice Victorije Beckham, a reakcije su bile zadovoljavajuće. Na stvaranje pozitivne slike u medijima uvelike doprinio Victorijin suprug David Beckham.

Oproštaj nakon uspješne suradnje

Marie Leblanc planira se vratiti iz Londona u svoj dom u Francuskoj i provesti vrijeme sa svojom obitelji. 'Vrlo sam zahvalna Victoriji, upravi i našem predsjedniku, Ralphu Toledanu, na prilici da vodim tvrtku kao izvršna direktorica tijekom posljednjih pet godina. Zajedno smo osmislili potpunu ponudu vrijednosti novog brenda i preokrenuli poslovanje', rekla je u izjavi.

  • +3
Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

'Marie je bila najnevjerojatnija partnerica i izvršna direktorica u proteklih pet godina i jako sam zahvalna što sam imala tako snažnu, inteligentnu i inspirativnu ženu uz sebe', rekao je Victoria Beckham u izjavi. 'Zajedno smo prošle kroz nevjerojatno putovanje; boreći se s požarima rame uz rame, strastveno razmjenjujući informacije o dizajnu i proizvodima i nikada ne gubeći iz vida naš zajednički cilj — izgraditi prekrasan brend i profitabilan posao.'