Nikad dosta dobrih recepata za brze obroke, a različite varijante tjestenine sjajna su ideja kad ne znamo što bismo pripremili za ručak ili večeru
Tjestenina s najrazličitijim umacima za mnoge je omiljen obrok, osobito kad nam ponestane ideja.
Što kažete na ukusnu tjesteninu s divnim umakom u kojem su mozzarella, špinat, slanina i cherry rajčice?
Ovaj obrok priprema se jednostavno i brzo, pa će ga lako pripremiti i oni najmanje vješti u kuhinji, a najbolje je koristiti tjesteninu rigatoni jer je cjevastog oblika sa sitnim utorima izvana.
Sastojci:
400 g tjestenine
150 g slanine
150 g mozzarelle
šaka špinata
12 komada cherry rajčica
2 češnja češnjaka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Rajčice operite i prerežite na pola. Češnjak ogulite i narežite. Slaninu narežite na trakice, bacite na tavu bez ulja dok ne požuti, izvadite i ostavite sa strane.
U istoj tavi na malo ulja lagano zažutite češnjak, dodajte rajčice i listove špinata.
Začinite solju i paprom te pirjajte nekoliko minuta.
Tjesteninu poslužite sa sadržajem tave, dodajte slaninu narezanu na trakice i komadiće mozzarelle. I dobar tek!