Osvježavajuće kiselkast limun, svježe začinsko bilje i pikantni parmezan - može li ijedno jelo imati snažnije utjeloviti okus Italije, proljeća i la dolce vita? Teško, a ako vam je nakon dana uživanja u šunki, kuhanim jajima, kolačima i pečenom mesu potreban 'predah', ovaj recept je kao stvoren za lagan i ukusan ručak
Nikad prije niste jeli tjesteninu s limunom? Onda je sada savršeno vrijeme. Najbolja stvar kod ovog recepta, osim brzine i lakoće pripreme je to da sve sastojke vrlo vjerojatni imate kod kuće pa uz recept možete uživati u ukusnom obroku za samo 20 minuta. Osim toga, nakon uskrsnih blagdana, ovo je upravo ona prava lagana tjestenina kakvu će poželjeti vaša nepca.
Prije nego li se bacite na pripremu jela, imajte na umu da što je umak jednostavniji, to bi tjestenina trebala biti kvalitetnija. Stoga je dobra tjestenina ključni sastojak ovog recepta.
Potrebni sastojci:
- 400 g špageta
- 3 žlice visokokvalitetnog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, protisnuta ili vrlo sitno nasjeckana
- 1/2 vezice svježeg peršina ili bosiljka (ako nemate, može i suhi ili smrznuti)
- Sok i korica velikog organskog limuna
- 50 g svježe ribanog parmezana
- Sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
Vodu za špagete zakuhajte i posolite, dodajte špagete i kuhajte prema uputama na pakiranju.
Ocijedite špagete, a sa strane ostavite pola šalice vode od kuhanja tjestenine.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte nasjeckane ili protisnute režnjeve češnjaka.
Dodajte vodu od kuhanja tjestenine, sok i koricu limuna, promiješajte i sve kratko pirjajte.
Dodajte tjesteninu u tavu i dobro pomiješajte s peršinom ili bosiljkom, začinite solju i svježe mljevenim paprom po ukusu.