Ručak koji se priprema u jednom loncu uvijek dobro došlo rješenje, a kada je riječ o jelu u koje idu samo tri glavna sastojka, jasno je zašto je ova tjestenina toliko popularna
Ljubitelji tjestenina uvijek su u potrazi za novom kombinacijom okusa, a slastan spoj piletine i limuna ima baš sve potrebno da postane jelo koje ćete s guštom pripremati iznova i iznova.
Osim što uz ovu tjesteninu možete zaboraviti na mnoštvo suđa, što je posebno dobrodošlo tijekom tjedna, velika prednost je i što će biti gotova za manje od pola sata.
Uz sve to, trebaju vam samo pileća prsa, jedan limun i porcija tjestenine po želji te par začina kako biste pred sobom imali jelo za prste polizati!
Sastojci:
- 4 šalice vode
- 400 g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¾ žličice soli
- 1 žličica limunove korice
- 2 ½ žlice soka od limuna
- ¼ žličice mljevenog crnog papra
- 2 šalice nasjeckane piletine na žaru
- Sjeckani svježi bosiljak za ukras
Priprema:
U velikom loncu ili tavi prepržite komadiće piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih uklonite u zdjelu i na isto ulje dodajte vodu, sol i tjesteninu. Pustite da zavrije, zatim kuhajte nepoklopljeno na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok tjestenina ne omekša i dok se većina tekućine ne upije.
Umiješajte limunovu koricu, limunov sok, papar i komadiće prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili iskoristite ovo aromatično bilje kao začin u jelu tako što ćete ga sitno nasjeckati i umiješati.