Jednostavna priprema, sezonske namirnice, čaroban okus... Ovaj recept ima sve potrebno da vam postane jedan od najomiljenijih!
Ukusne tjestenine uvijek su dobra opcija za ručak ili večeru, no zbog brze pripreme najomiljenije su tijekom ljeta kada pružaju hranjiv obrok gotov u trenu.
Posebno su poželjne one koje se pripremaju od sezonskog povrća u čijim čarima i svježini možemo uživati u svega nekoliko mjeseci godišnje, a među najpopularnijim opcijama uvijek je patlidžan, koji svojom strukturom i raskošnim okusom savršeno mijenja meso u vegetarijanskim jelima.
Ako ste i vi željni laganog obroka s ovom hranjivom namirnicom, donosimo recept za sočnu tjesteninu gotovu u trenu!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 srednji patlidžan, nasjeckan (oko 6 šalica)
- 4 velike rajčice, grubo nasjeckane
- 1 manja glavica luka, nasjeckana
- 1/4 šalice nasjeckane mrkve
- 5 zgnječenih češnjaka
- 950 ml pileće ili povrtne juhe
- 850 ml pirea od rajčice
- 1 komad naribanog parmezana
- 2 žličice sušenog origana
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- Vruća kuhana tjestenina
- Ribani parmezan, po želji
Priprema:
Na zagrijanu tavu dodajte ulje pa na srednje jakoj temperaturi miješajte patlidžan, rajčice, luk i mrkvu dok ne omekane kroz 10-ak minuta.
Dodajte češnjak i dinstajte ga par minuta pa ubacite juhu, pire od rajčice, koru sira i začine te ostavite da sve prokuha još 10-ak minuta.
Poslužite s tjesteninom, naribanim parmezanom i još malo crvene paprike za dekoraciju.