Ekspresno gotova i neodoljivog okusa, tjestenina s kozicama i limunom brzo će postati omiljeni obiteljski recept kojem ćete se vraćati cijelo ljeto
Ukusne tjestenine uvijek su odlična opcija kad se nađemo u stisci s vremenom ili jednostavno ne želimo provoditi puno vremena u kuhinji, posebno pri visokim temperaturama. Uz to, volimo ih jer su lagane, a u spoju s aromatičnim umakom - neodoljive!
Osvježavajuća tjestenina s kozicama, tikvicama i limunom upravo je takva - ekspresno gotova i fantastičnog okusa! Zbog lake pripreme i neodoljivog spoja sastojaka brzo postaje omiljeni obiteljski recept koji ćete poželjeti kuhati u mnogobrojnim prilikama cijelog ljeta.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 tikvice (oko 500 g), oguljene i krupno naribane
- veliki češanj češnjaka, sitno naribani
- manji crveni čili, sitno nasjeckan
- 180 g tagliatella
- 150 g sirovih kraljevskih kozica, oguljenih i očišćenih
- limun, naribana korica i sok
- ½ male vezice peršina, sitno nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi i pržite tikvice četiri do pet minuta, zatim promiješajte češnjak i čili.
Skuhajte tagliatelle prema uputama na pakiranju. Ocijedite te ostavite dio vode od kuhanja.
Dodajte kozice u smjesu s tikvicama i kuhajte dvije minute dok ne porumene. Promiješajte s tagliatellama, limunovom koricom i sokom, peršinom, malo začina i malo vode od kuhanja. Podijelite u zdjelice i poslužite.