Ovo talijansko jelo, posebno po svojoj aromi, ali i osvježavajućem okusu, privuklo je mnoge na društvenim mrežama. Lemon Pasta trenutno je jedna od traženijih na TikToku, pa zašto je ne bi isprobali i sami?
Društvene mreže, osobito TikTok, zaluđeni su novim jednostavnim receptom i to za tjesteninu. Navikli na carbonare, bologneze, aglio e oglio ili caccio e pepe, ovoga puta glavni je sastojak umaka za osvježavajuću i aromatičnu tjesteninu ni manje ni više nego limun.
Jelo je iznimno jednostavno za pripremu, stoga ne čudi da su se mnogi okušali u pripravljanju iste, a ako ste spremni na nove okuse, isprobajte je i sami.
- špageti
- 1 veliki limun (koristi se i sok i korica limuna)
- 3 žlice maslinovog ulja
- 30 g parmezana
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Špagete, ili tjesteninu koju najviše volite, skuhajte al dente, ocijedite i ostavite sa strane. Ne zaboravite ostaviti i barem pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala, a koja će biti potrebna za umak.
Na zagrijano ulje na tavi ubacite istisnut ili sitno narezani češnjak, limunovu koricu i limunov sok. Dodajte parmezan, sol i papar i sve prelijte sa pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Miješajte dok ne zakuha, a potom u umak ubacite tjesteninu. Ručak je gotov!