PASTA AL LEMONE

Tjestenina koja je postala viralni hit: Jednostavna priprema, ali i neobična aroma mogle bi vas privući da je i sami napravite

25.09.2022 u 23:18

Bionic
Reading

Ovo talijansko jelo, posebno po svojoj aromi, ali i osvježavajućem okusu, privuklo je mnoge na društvenim mrežama. Lemon Pasta trenutno je jedna od traženijih na TikToku, pa zašto je ne bi isprobali i sami?

Društvene mreže, osobito TikTok, zaluđeni su novim jednostavnim receptom i to za tjesteninu. Navikli na carbonare, bologneze, aglio e oglio ili caccio e pepe, ovoga puta glavni je sastojak umaka za osvježavajuću i aromatičnu tjesteninu ni manje ni više nego limun.

Jelo je iznimno jednostavno za pripremu, stoga ne čudi da su se mnogi okušali u pripravljanju iste, a ako ste spremni na nove okuse, isprobajte je i sami.

  • špageti
  • 1 veliki limun (koristi se i sok i korica limuna)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Špagete, ili tjesteninu koju najviše volite, skuhajte al dente, ocijedite i ostavite sa strane. Ne zaboravite ostaviti i barem pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala, a koja će biti potrebna za umak.

Na zagrijano ulje na tavi ubacite istisnut ili sitno narezani češnjak, limunovu koricu i limunov sok. Dodajte parmezan, sol i papar i sve prelijte sa pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Miješajte dok ne zakuha, a potom u umak ubacite tjesteninu. Ručak je gotov!