Brzi i fini recepti, k tome i slatki, uvijek su dobrodošli, a ovaj ćete obožavati praviti jednako kao i jesti. Uz to, priprema se u jednom zdjeli tako da možete zaboraviti na hrpe prljavog posuđa
Gotov u svega nekoliko minuta, ovaj čokoladni kolač se priprema u jednoj zdjeli. Sve sastojke dobro pomiješajte, istresite u kalup, pričekajte malo više od pola sata da se ispeče u servirajte savršen desert. Ovaj kolač se brzo priprema i peče, a još brže jede.
Potrebni sastojci:
- 240 g brašna
- 200 g šećera
- 60 g kakaa u prahu
- 2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 velika jaja, sobne temperature, lagano istučena
- 250 ml ulja (maslinovog ili od uljane repice)
- 240 ml mlaćenice
- 240 ml vruće vode
- Glazura po izboru
- Posip po izboru (na primjer šarene mrvice, mljeveni lješnjak ili listići badema)
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup dimenzija 33x22 podmažite. U velikoj posudi pomiješajte prvih 6 sastojaka – brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Zatim umiješajte prethodno istučena jaja, ulje i mlaćenicu. Dodajte vodu. Lagano miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
Tijesto pretresite u pripremljeni kalup. Pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kolač ostavite da se ohladi na rešetki. Zatim ga, po želji, prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite posipom.