Dani bundeve u bio&bio trgovinama
Bundeva se često smatra kraljicom jeseni, simbolizira sezonu berbe i koristi se u raznim jelima, dekoracijama i svečanostima. Sadrži veliku količinu beta-karotena, obilje ostalih antioksidansa, vitamina C i E, nekoliko važnih aminokiselina i minerala, a posebno kalij i cink, koji svi zajedno imaju važnu ulogu u podizanju imuniteta i poboljšanju općeg zdravlja.
Dani bundeve traju od 25. do 31. listopada u svim bio&bio trgovinama i na web shopu
Uživajte u ovoj ukusnoj i zdravoj namirnici te nabavite organske bundeve sa Zrna, najstarijeg ekološkog imanja u Hrvatskoj, snižene za čak 30%. Juhe, variva, složenci i zapečena jela od bundeva u jesen i zimi će nam pružiti potrebne nutrijente. Za sve ljubitelje ove jesenske delicije, evo nekoliko sjajnih i raznovrsnih recepata s bundevom, od juha do slastica.
- Kremasta juha od bundeve – idealna za hladne dane, a spremna za svega pola sata
- Kruščići s bundevom – savršen dodatak omiljenom obroku, idealni sa svim jesensko zimskim jelima 'na žlicu' ili uz fine namaze poput hummusa ili biljnih pašteta
- Čokoladni brownies s bundevom – za zdrav i sladak završetak svakog ručka, jer za slatko uvijek ima prostora
Uživajte i u mirisnom Pumpkin spice latte napitku
U bio&bio caffeima, smještenima u zagrebačkim trgovinama na Trgu Petra Preradovića 6, Radničkoj 49 i Martićevoj 27, očekuje vas jedinstveni koncept 100% organske gastro ponude 'za van', kao i širok asortiman organskih napitaka, uključujući veganske i mliječne varijante. Uživajte u mirisnom Pumpkin spice latte napitku po čak 20% povoljnijoj cijeni, a možete ga lako i brzo pripremiti i kod kuće.
Potrebni sastojci:
- 1 šalica biljnog mlijeka (bademovo, sojino, rižino)
- 1/2 šalice svježe skuhane kave
- 4 do 5 žlica pirea bundeve sa Zrno imanja (samo skuhana i izblendana, bez dodavanja začina)
- 1-2 žlice šećera kokosovog cvijeta
- 1/2 čajne žličice cimeta,
- 1/2 čajne žličice muškatnog oraščića
- Malo đumbira u prahu
U maloj posudi zagrijte mlijeko na srednjoj vatri dok ne postane toplo, ali ne smije zakipjeti. U drugoj posudi pomiješajte pire bundeve, šećer i začine. Dodajte vruću kavu ili espresso i dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Po želji, dodajte šlag na vrh i pospite s malo cimeta u prahu te uživajte u svom domaćem Pumpkin spice latte.
Ne zaboravite, organske bundeve sa Zrno imanja čekaju vas u bio&bio trgovinama i web shopu snižene za 30%, od petka 25. do četvrtka 31. listopada.
Čitateljima tportala darujemo miks začina za Pumpkin spice latte (šećer kokosovog cvijeta, cimet, muškatni oraščić i đumbir), a dobitnik je Asja Tonc.