LASKAVA I PRAKTIČNA

Ova frizura je najbolji izbor za zrelije dame, a evo kako ćete je postići

17.07.2024 u 16:02

Bionic
Reading

Dugo vremena kosa srednje dužine slovila je kao prilično nepopularna jer je bila negdje na sredini te joj je trebala cijela vječnost da naraste. No takvo je mišljenje otišlo u prošlost

Niste li oduševljeni pixie ili kraćim varijantama boba, a s dugom se kosom ne osjećate dobro, postoji dužina koja spaja najbolje od oba svijeta - ona s kojom ipak možete složiti brojne frizure, no bez previše problema oko sušenja i njege.

Frizeri stoga savjetuju srednje dugu kosu, i to s valovima, kako bi se postiglo više volumena, a ona osobito laska damama iznad 50 godina.

Mnogi upravo srednju dužinu smatraju trendom koji odiše jednostavnom i profinjenom elegancijom, a pristaje svakom tipu kose. Osim što je iznimno praktična, može se stilizirati na različite načine, od blago razbarušene pa do precizno isfenirane.

Ovoga ljeta nemojte se ustručavati dodati i suptilne valove koji će omogućiti volumen, životnost, dinamiku i puno više sjaja kosi.

  • +8
Salma Hayek Izvor: Profimedia / Autor: John Walton / PA Images / Profimedia

Kosu možete nositi i s razdjeljkom sa strane ili na sredini, oblikovanu u neobavezne beach waves kao da ste se vratili s plaže ili pak klasične holivudske valove.

Valovi za više volumena

Upravo smo ovakve frizure vidjeli i kod slavnih 50 plus ljepotica, poput Cindy Crawford, Julije Roberts, Salme Hayek...

Njihova je prednost u tome jer se struktura kose mijenja u određenoj dobi pa se šišanjem postiže više volumena.

Stoga je frizura srednje dužine idealna jer kosa djeluje bujnije, a vrhovi nisu nepotrebno istanjeni. Meki valovi također dodaju pokret i čine da izgleda voluminoznije i ljepše.

cindy crawford

Ovaj look stvoren je za zrelije dame koje žele izgledati elegantno i mladoliko

Pogledaj galeriju

Kako postići takav stil? Kosu srednje dužine najbolje je nositi s nježnim slojevima koji savršeno naglašavaju ovakav tip frizure, a ako želite, možete se odlučiti i za slojeve koji uokviruju lice, što posebno lijepo ističe njegove konture.

Prilikom stiliziranja možete koristiti alate za ravnanje kose ili, ako ste dovoljno vješti, napravite ih sami četkom. Za krajnji efekt nanesite malo spreja i vaša chic ljetna frizura je spremna.