TEMELJIT I UREDAN

Ovaj horoskopski znak je najglasniji borac protiv nereda, nečistoće i površnosti

14.09.2024 u 07:30

Bionic
Reading

Djevica, znak zemljanog elementa i pod zaštitom mentalnog i urednog Merkura, pristupa većini stvari logično, racionalno i kritično. Ponekad to može otići prilično daleko, u prvom redu kad je o urednosti riječ. Ona je njome gotovo opsjednuta jer joj nered nanosi stres

Također je fanatik kad je riječ o čistoći i higijeni. Najradije bi, bilo iz gađenja, bilo straha od bolesti, obrisala dezinfekcijskom maramicom svaku površinu koju kani dotaknuti. Živite li s njom i ne želite da dođe do svađe, ne ostavljajte prljavo suđe u sudoperu, niti odjeću razbacanu naokolo.

Pogledaj detaljni horoskop

Totalni hipohondar

S obzirom na to da je Djevica, kao šesti znak, povezana sa šestom kućom, koja pokriva zdravlje i higijenu, ta su joj područja izvanredno bliska srcu. Njena briga za zdravlje ima dodirnih točaka s hipohondrijom. Ako gleda liječničke serije ili čita medicinski leksikon, u trenu će se prepoznati u opisu simptoma raznih, uglavnom težih bolesti, makar pucala od zdravlja.

Djevica je štedljiva

U tom pogledu njena poslovična racionalnost često gubi bitku s iracionalnim strahom, no u drugim sferama pobjeđuje, pogotovo u novčanoj. Djevica je štedljiva te umije prepoznati omjer kvalitete i cijene. Spremno će potrošiti na nešto što smatra dugoročno isplativim, no ne i na tričarije na akcijskoj prodaji ili na čašćenje društva koje je netom upoznala. Prema ljudima koje voli bit će velikodušna, ali s mjerom.

  • +2
Blake Lively je Djevica, rođena je 25. kolovoza 1987. Izvor: Profimedia / Autor: Dave Hogan/Hogan Media/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia,- / INSTAR Images / Profimedia, canva, INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia, GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia, Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Površnost je za nju grijeh

Svjesna da živi u svijetu u kojem se stvari ne odvijaju uvijek predvidljivo i po redu, u svom se malom dijelu svemira svim silama želi oduprijeti kaosu. Zato je temeljita u svemu što radi te odbacuje površnost kao težak grijeh. Nemojte je zbog toga osuđivati jer si u tom pogledu ne može pomoći.

  • +9
Salma Hayek je Djevica, rođena je 2. rujna 1966. Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei / INSTAR Images / Doug Peters / PA Images / Profimedia

Koliko god vam prigovarala zbog sitnih pogrešaka, još je kritičnija prema sebi. Ono što će vama oprostiti - sebi neće. Stoga joj treba ukazati na to da doza ležernosti doprinosi mentalnom zdravlju dok ga sitničavost i težnja 'savršenstvu' samo ugrožavaju.

  • +4
Princ Harry je Djevica, rođen je 15. rujna 1984. Izvor: Profimedia / Autor: Taidgh Barron / Zuma Press / Profimedia