Tjestenina fettuccini mnogima je omiljena jer se za nju lijepo prima svaki umak, a ovo je jednostavan i brz recept koji ćete lako pripremiti nakon napornog radnog dana
Sastojci:
- tjestenina fettuccini
- 3 do 4 žlice maslaca na sobnoj temperaturi
- 2/3 šalice naribanog parmezana
- crni papar, sol
*za kremastiju verziju pola šalice vrhnja za kuhanje
- muškatni oraščić
Priprema
U velikom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u većoj tavici otopite maslac na srednje jakoj vatri pa dodajte vrhnje ako ga želite u jelu. Dok se maslac i vrhnje stapaju promiješajte nekoliko puta.
Čim je tjestenina kuhana al dente, grabilicom je prebacite u tavu s maslacem i vrhnjem (ili samo s maslacem). Nemojte je potpuno ocijediti, već pustite da se višak vode pomiješa s umakom u tavi.
Zatim dodajte pola šalice parmezana i još jednom sve promiješajte dok se sir potpuno ne rastopi. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja tjestenine.
Servirajte s naribanim muškatnim oraščićem, paprom i posolite po potrebi.