Svatko ima svoj recept za palačinke koji redovito 'pali', no zašto ne biste isprobali onaj slavnoga chefa, Francuza Pierrea Herméa, koji je po mišljenju mnogih uvjerljivo najbolji slastičar na svijetu
Potrebni sastojci za 35 palačinki:
- 200g brašna
- 50g šećera
- 500ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 5 jaja
- Korica četvrtine limuna
- Korica jedne naranče
- 10ml tamnog ruma
- 100g maslaca
Priprema
Zagrijte mlijeko da provre i u njega ubacite sastruganu mahunu vanilije mahunu te ostavite sa strane 30 minuta da se mlijeko aromatizira. Kad se mlijeko ohladilo procijedite ga.
U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Naribajte na sitni ribež koricu limuna i naranče vanilije i dodajte im šećer.
Prosijte brašno u zdjelu, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlijekom.
Pjenjačom izmiješajte tekuće i suhe sastojke kako biste dobili jednoličnu smjesu.
Kad dobijete glatku smjesu dodaje joj ohlađeni maslac i rum te ostavite smjesu da odmori barem četiri sata.
Zagrijte tavu s neprijanjanjućim dnom i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati prije nego budu potpuno pečene s donje strane.
Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.
TPORTALOVA SLATKA KUHARICA